15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sevinci yarım kaldı

SEVİNCİ YARIM KALDI

Türkiye'nin TOKİ çekilişinde ismi okununca gösterdiği sevinç gösterisiyle tanıdığı Fehmi Ateş'in dramı sürüyor. Yetkililerin sahip çıkmadığı Ateş, oğlunu tekrar yurda vermemek için mücadele veriyor.

TOKİ tarafından 2009'un mayıs ayında, Antalya'da dar gelirli vatandaşların konut edinmesine yönelik olarak gerçekleştirilen kurada ismi okununca sevinçten yetkililere koşan ve sonra bayılarak Türkiye gündemine oturan Fehmi Ateş'in (49) dramı devam ediyor. Kendisi de yetiştirme yurdunda büyüyen Ateş, oğlu Hacı Emin Ateş'i (12) yetiştirme yurduna vermemek için yetkililerden yardım istedi.

TOKİ çekilişinin ardından kimsenin kendisine sahip çıkmadığını belirten Ateş, evini kaybetmesi durumunda oğlunun yetiştirme yurdu tarafından geri alınacağını söyledi. Ateş, "Hayatımda şu an hiçbir değişiklik olmadı. Eskisinden daha da kötü olmaya başladım. Durumum çok kötü. Akşam oğlumu yatırdıktan sonra parklara şişe toplamaya gidiyorum, geçimimi bundan sağlıyorum. Özellikle belediyeye gıda yardımı için müracaat ettim, dilekçemin 1 sene süreceğini söylediler, gıda yardımı almadım. Oğlumu sabah okula

gönderirken, yavan ekmek yedirip gönderiyorum ama oğlum mutlu. Bir iş imkanı sağlanırsa oğlum için çok iyi olacak. Oğlumu yurttan alabileceğim. Kontrole gelecekler, durumumun iyi olmazsa oğlumu geri alacaklar. Oğlumu vermek istemiyorum ama devlete karşı boynumuz kıldan önce" dedi.

TOKİ çekilişinde yaşadığı sevincin nedenini de anlatan Ateş, "O zaman gözümün önünden oğlum ve kızım geçmişti. Bir evim olacaktı ve çocuklarımla mutlu yaşayacaktım. Yani evimiz yapılıyor, yapılmıyor haberim yok. Ben çocuklarım içim yaşıyorum. Ben yavan ekmek yemişim hiç önemi yok. 18 sene devlet yetiştirme yurtlarında büyüdüm. Çocuğa orada ne verirseniz verin sevgi veremezsiniz. Şu anda hiçbir gelirim yok. Param olmadığı için çok zor durumdayım. Bana bir iş imkanı sağlanırsa ben de çocuğumun geleceğini

sağlayabilirim. Tek istediğim bu" diye konuştu.

Ateş'in 12 yaşındaki oğlu Emin Ateş ise "Yurtta aklıma babam gelince ağlamak istiyorum. Dayanamıyorum. Ablalarımın sözünü dinlemiyorum, dışarı çıkıyorum. Babamı çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

TOKİ'nin yoksullar için hayata geçirdiği ayda 100 lira ödemeli 45 metrekare 1 + 1 daire çekilişinde ev sahibi olmaya hak kazanan Ateş, ismi anons edilince TOKİ yetkililerine sarılıp sonrasında da bayılmıştı. Antalya Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Ateş'in sevinçten değil, açlık ve heyecan nedeniyle bayıldığı anlaşılmıştı.

SEVİNCİ YARIM KALDI
SEVİNCİ YARIM KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 10:56:02
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 09:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?