21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Seyyar satıcılara sıkı takip

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin seyyar satıcılarla mücadelesi sürüyor. Ekiplerin son dört ay içerisinde seyyar satıcılara yönelik yaptığı operasyonda, 7 bin 200 adet çeşitli malzeme ile 950 kilogram gıda ele geçildi. 

Güllük, Atatürk Caddesi, Şarampol Kapalı Yolu, Cumhuriyet Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Ali Çetinkaya, 100. Yıl gibi merkezi caddelerle Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğu tüm alanlarda yapılan çalışmalarda, seyyar satıcılara göz açtırılmıyor. Önceki gece yapılan operasyonda; çerez, mısır, meyve ve giyim eşyası satan satıcıların mallarına el kondu. El konulan mısır ve meyve arabaları, Büyükşehir Belediyesi hurdalığına kaldırılırken; ele geçen 168 kilo meyve ve 50 kilo çerez ise Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, halkın seyyar satıcılardan alışveriş yapmamalarını istedi. Yetkililer, seyyar satıcıların sağlıksız gıda satışının yanında vergi kaybına da neden olduğunu hatırlatarak, "Aynı zamanda seyyar satıcılar kamu alanını işgal ediyor. Haksız rekabete neden oluyor. Araç ve yaya trafiğini olumsuz etkiliyor. Çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Bu görüntüler turizm kenti Antalya'ya yakışmıyor" dedi. 

Yetkililer yılbaşından bu yana geçen dört aylık süre içerisinde yapılan seyyar satıcı operasyonuyla ilgili de değerlendirmede bulundu. Buna göre son dört ay içinde toplam 7 bin 200 adet hediyelik eşya, terazi, masa, sandalye, cep telefonu, saat, çiçek ve giyim malzemesi ile 950 kilogram gıdaya el konuldu.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 18:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?