21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sezer, hükümeti Antalya'dan eleştirdi

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Antalya’ya gelen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, AK Parti hükümetine yüklenerek, "Hükümet, AB’nin bütün dayatmalarına boyun eğiyor" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Antalya’ya gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Grida Ctiy Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakereleri ile birlikte bütün dayatmalara boyun eğdiğini ve bu süreçte azınlıklar yaratılarak Türkiye’nin bölünmeye çalışıldığını öne süren DSP Genel Başkanı Sezer, "17 Aralık zirvesinden sonra AB, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni muhatap aldığını ifade etti. Türk kesimini yok sayıyor. Fırat ve Dicle’nin sularını uluslararası yönetime bırakmalısınız diyor. Bütün bu dayatmalara AK Parti hükümeti boyun eğiyor. Ne uğruna boyun eğiyor? AB’ye üyelik uğruna. Bu şekilde AB’ye gireceksek AB onların olsun" dedi.

Türkiye’nin AK Parti hükümeti ile birlikte sistem sorununu tartışmaya başladığını söyleyen Sezer, "Türkiye bugün içte ve dışta hak etmediği şekilde dayatmalarla karşı karşıya. TBMM’deki muhalefet kendi derdine düşmüş, CHP 80 parçaya bölünmüş durumda. Bu nedenle biz köy köy dolaşarak, muhalefet hareketi başlattık" diye konuştu.

Sezer, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun bakanlıktan ve AK Parti’den ayrılmasının ise sonun başlangıcı olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 15:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?