21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

SGK uzmanı turizmcileri bilgilendirdi

SGK uzmanı ve eski başmüfettişi Ali Tezel, Sosyal Güvenlik Reformu ve İstihdam Paketi'nin turizm ve otelcilik sektörünü nasıl etkileyeceğini anlattı.

Tezel, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen "Sosyal Güvenlik Reformu ve İstihdam Paketi" konulu sempozyumda turizm sektörü temsilcilerini bilgilendirdi.

Yeni Sosyal Sigortalar Yasası'na geçiş sürecinin birkaç yıl daha uzayacağını belirten Tezel, her ilçeye iki sosyal güvenlik kurumu kurulacağını söyledi. Yeni yasanın götürdüklerinin getirdiklerinden çok daha fazla olduğunu ileri süren Tezel, şöyle konuştu: "Örneğin sigorta pirimi ayda 30 günden az yatan bir kişi ve ailesi sosyal güvenlikten yararlanamayacak. Sigorta pirimi 20 gün yatan kişinin sosyal güvenlikten yararlanması için kalan 10 günü de kendisi yatırmak zorunda kalacak." Yapılan bütün harcamaların SGK'ya bildirileceğini ifade eden Tezel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar kişinin yaptığı bütün harcamaları SGK'ya bildirecek. Oradan da kişinin gelir tespiti ortaya çıkarılacak."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?