1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

SHP'den Akaydın'a tam destek

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, yanında CHP Antalya milletvekili Atilla Emek ve il yöneticileri ile birlikte SHP Antalya İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu. Kalabalık Bir SHP'li tarafından kapıda karşılanan Akaydın, belediye başkanlığına geldiğinde ben yaptım oldu anlayışını yıkarak projeleri halka sunacağını ve halkla birlikte yöneteceğini söyledi.

Toplantıda ilk söz alan SHP İl Başkanlığı'nı yürüten Mehmet Sak; "Sosyal demokratların, Atatürkçülerin, ulusalcıların, temsil edildiği bir belediye başkanlığı olacak. Sayın hocamızın yaptığı çalışmaları izliyoruz. Halktan gördüğü ilgiyi hepimiz biliyoruz. Biz de, SHP'liler olarak baştan beri tavrımız belli. Özellikle Akaydın hocamızın büyükşehir belediye başkanı adayı gösterildikten sonra tavrımız belli. Bütün üyelerimiz ve bütün partililerimizle. Elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışmaktayız. Arkadaşlarımız birebir SHP'ye gönül vermiş tüm arkadaşlarımız ev ev çalışmaları yürütmekteyiz." Dedi.

Akaydın yaptığı konuşmada, iki partinin arasında ideolojik bir birliğin var olduğunu anlatarak, belediye başkanlığını aldığında yapacakları ile Murat Karayalçın örneğinin burada da uygulanacağını söyledi. "Kendimi kardeş bir partinin çatısı altında veya komşu evinde hissediyorum. İdeolojik olarak partilerimiz arasında hiçbir farklılık yok. Büyükşehir belediye başkanı olduğumda da izlemeyi düşündüğüm politika da sosyal demokrat ve halkçı bir politika, sizin adınızda olduğu gibi, olacaktır. Bunları popülist bir anlayışla söylemiyorum. Zaten rahmetlik babam da SHP'nin kurucularındandır. Bir dönem Halkçı Parti ile milletvekili olarak meclise girdikten sonra SODEP ile SHP'nin birleşmelerini sağlayanların öncülerindendi. Böyle bir babanın oğlu olduğum içinde her zaman gurur duyuyorum" diyen Akaydın, sözlerine şöyle devam etti;

"Bugün özellikle siz SHP'li arkadaşların, sivil toplum örgütlerinin, basının son altı aydır yaptığı baskı ve motivasyonla da, iki aydır politikacı kimliğimle aranızdayım. Vaktimin çoğunu, babam da öyle yapardı emekli asker olarak, esnafla, yoksul ve emekçi mahallelerindeki insanlarla konuşarak geçirdim. Herhalde bu iki ayda 25 bin kişiyle göz göze veya el ele ulaşım oldu aramızda. İyi bir iletişim kurduk.
30 Mart'ta yerel iktidarı aldığımızda, yerel yönetimi hep beraber götüreceğiz. Ben ancak katılımcı bir demokrasi anlayışıyla içinizde olabilirim. Halkın yararına bir projeyse halkın karar vermesini isterim. Daha önce Karayalçın başkanımızın Ankara'da yaptığı gibi."

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 12:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?