8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sıcaklar bunaltıyor

TURİZM kenti Antalya, güneş altında 44 derece sıcaklığı gördü. Antalya Valiliği’nin önündeki panoda sıcaklık, öğle saatlerinde 44 dereceyi gösterdi.

 
Meteoroloji İşleri Bölge Müdürü Mehmet Arandı, kavurucu sıcakların etkisini göstermeye başladığını söyledi. Antalya'nın yer seviyesi ve üst seviyeden sıcak havanın etkisi altında olduğunu kaydeden Arandı, “Hafta sonu sıcaklığın 40, pazartesi günü ise 41 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz'' dedi. Kuzeyden esen rüzgarların sıcaklığın etkisini artırdığını kaydeden Arandı, “Poyraz sıcaklığı daha da fazla hissettirecek'' dedi. Hafta sonu nem oranını yüzde 10- 20 arasında beklediklerini söyleyen Arandı, “Nem oranı hafta boyunca az olacak, hafta sonu ise sıcaklığı mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde yaşayacağız'' dedi.


Antalya Valiliği önündeki panonun 44 dereceyi göstermesini de değerlendiren Mehmet Arandı, “Güneş altında ölçüldüğünde sıcaklığın 44 derece göstermesi normal. Ancak Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nın kıstasına göre hava sıcaklıkları gölgede ölçülmelidir. Sıcakta ölçülen değer kabul görmüyor'' dedi.

Antalyalılara uyarılarda da bulunan Arandı, öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması, sık sık su, ayran gibi sıvı alınmasını önerdi.

DHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 14:28:33
Güncelleme :19 Haziran 2007 Salı 15:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?