7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sıcaklar hayvan barınaklarını da vurdu

YURTTA etkili olan çöl sıcakları Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki hayvan barınağında bulunan köpekleri zor durumda bıraktı. 200'ün üzerinde kedi ve köpeğin bulunduğu barınakta, sıcaktan etkilenen köpekler günde 8 kez hortumla soğuk su tutularak serinletiliyor.

Kemer Belediyesi'ne ait Aslanbucak Mahallesi'ndeki hayvan barınağının konukları, sıcaklarla baş etmekte güçlük çekiyor. 200'ün üzerinde sokak kedisi ve köpeğinin bakıldığı barınakta, yüksek hava sıcaklıkları ve nem özellikle köpeklere zor anlar yaşatıyor.

425 metrekare kapalı alanı bulunan, operasyon, veteriner hekim, muayene, tecrit ve karantina odalarının yanı sıra duş ve banyo bölümleri de yer alan barınakta şu an 57 sokak köpeğinin bulunduğunu anlatan Kemer Belediyesi Veteriner Hekimi Adnan Öney, “Açık alanı 2.5 dönüm olan barınakta, hayvanları cinslerine ve durumlarına göre, 4 bölümde topladık. Hem gölgelenebilecekleri, hem de istedikleri zaman girip çıkabilecekleri küçük kulübelerimiz bulunuyor” dedi.

Çöl sıcaklarının başta köpekler olmak üzere barınaktaki tüm hayvanları son derece olumsuz etkilediğini vurgulayan Öney, “Özellikle köpekler kendilerinden geçiyor. Onları serinletebilmek için günde 8 kez hortumla su sıkıyoruz. Ayrıca, öğle saatlerinde açılan fıskıyelerin altına ve küçük havuzların da içine yatıyorlar” diye konuştu.


ESNAF SUİSTİMAL EDİYOR


Adnan Öney, Kemer esnafının hayvanlara yaklaşımından da şikayet etti. Kemer esnafının yaz sezonu öncesinde yabancı turistlerin ilgisini çekebilmek için barınağa gelip aşıları tamamlanan, iç ve dış parazitleri arındırılan kedi ve köpekleri ücretsiz sahiplendiğini anlatan Öney, “Ne yazık ki, bu hayvanlar yaz sezonu boyunca ‘konu mankeni’ görevi yapıyor. Sezon bitince hayvanlar sokağa terk ediliyor. Turistlerin hayvan sevgisini istismar etmek için kullanılan güzelim kedi ve köpekler daha sonra sokaklara atılıyor” diye tepki gösterdi.
Öney, hayvanların beslenmesi için duyarlılık gösteren ve yemek artıklarını getiren çevredeki otel yetkililerine de teşekkür etti.

Saffet YENİGÜN/DHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 10:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?