22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sıcaklara Dim Çayı'nda mola

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 41 dereceyi bulan aşırı sıcaklarda turistler, deniz ve havuzlarda serinlemeye çalıştı.

İlçenin yerlileri ve çok sık gelen turistler ise her mevsim suyu soğuk olan Dim Çayı'nda serinlemeyi tercih etti.

Bastıran sıcaklar, hem ilçede yaşayanları hem de turistleri bunalttı. Öğle saatlerinde 41 dereceyi bulan sıcakta, turistler deniz ve otel havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Otel animatörlerinin türlü ‘sulu’ eğlence icat ettiği havuz başları kahkahalarla çınlarken, Alanya'ya birçok kez gelen ‘deneyimli’ turistler ile Alanya'nın yerlileri, ilçe merkezine 10 kilometre uzaktaki suyu dört mevsim buz gibi olan Dim Çayı'na gidiyor.

Havuz keyfi yapanlardan İsveçli turist Linda Pukari, “Her yıl Alanya'da tatil yapıyorum, ilk kez bu kadar bunaltıcı sıcakla karşılaştım. Her şeye rağmen Alanya'da olmak çok güzel, müthiş keyfi alıyorum. Sıcaklar eğlenceye engel değil, havuzda renkli animasyonlarla bir taraftar serinliyor bir taraftan tatilin tadını çıkarıyorum” dedi.

Dim Çayı'nda kurulmuş yarısı suyun içindeki hamaklarda arkadaşıyla çocuklar gibi oynayıp eğlenen bir başka İsveçli turist Mariekke Kara ise “Alanya'da hava çok sıcak. Gündüz klimalar bile çare olmuyor. Dim Çayı'nda doğa ile başbaşa serinlemenin tadı bir başka ve çok hoş” diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 11:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?