1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sıçan adasına Türk bayrağı

Antalya'da denizden yaklaşık 1.5 kilometre açıkta bulunan Sıçan adasına Türk bayrağı asıldı.

Kemeryolu yolu Topçam mevkiindeki piknik alanını işleten şirketin elemanları, denizden yaklaşık 1.5 kilometre açıkta bulunan Sıçan adasına Türk bayrağı astı.

Deniz bisikleti ile adaya ulaşan Gürkan Gündoğdu, Cumali Gündoğdu, Levent Öztur ve Coşkun Karagil adlı gençler, bayrağı asmak için bir günlerini harcadıklarını söylediler.

Gürkan Gündoğdu, "Biz 5 yıldır Topçam'daki piknik alanının işletmeciliğini yapıyoruz. Burnumuzun dibindeki bu adanın Türkiye'ye ait olduğunu gösteren hiçbir belirti yoktu. Biz bu adanın Türkiye'ye ait olduğunu göstermek için Türk bayrağını dikmenin doğru olacağını düşündük. Bu nedenle yanımıza bir balık oltası ile bir bayrak alıp, deniz bisikletiyle adaya ulaştık. Ama ada dik kayalıklardan oluştuğu için birinci denememizde zirveye ulaşamadık. İkinci denememizde zirveye ulaştık. Orada bayrağımızı çekebileceğimiz bir direk olmadığı için balık oltasını kullandık" dedi.

Kardak kayalıklarında yaşanan hadisenin bir benzerinin Sıçan adasında meydana gelmesinin söz konusu bile olamayacağını söyleyen Gündoğdu, "Biz buradayız. Birileri gelip de bu ada bizim diyemez. Biz adamızı kimseye vermeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 22:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 78.161.78.xxx Tarih : 11.04.2009 09:52:02

kardak yunanistanla türkiyenin ortasında türk kayalıklarıydı sıçan adası antalya açıklarında kimse gelipte burası bizim diyemez zaten ama arkadaşların bu davranışı çok etkileyici tebrik ediyorum