21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şiddetli dayakla gelen indirim

9 aylık çocuğunun babasını kalbinden bıçaklayarak öldüren Gülçin Günaydın’a önce ömür boyu hapis cezası verildi. Günaydın’ın, olay gecesi basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek derecede dayak yemesi ’haksız kışkırtma’ olarak kabul edilince ceza 12.5 yıla indirildi.

ANTALYA Konyaaltı Toros Mahallesi’nde bulunan bir restoranın sahibi olan 29 yaşındaki Erol Cankurtaran ile aynı işyerinde garson olarak çalışan ve 2 yıldır birlikte yaşadığı 26 yaşındaki Gülçin Günaydın, geçen yıl eylül ayında işyeri kapandıktan sonra nikah konusunda tartıştı.

9 aylık bebekleri olan çiftten Günaydın, nikah kıyılmasını istedi. Cankurtaran’ın "Şimdilik nikah yapmayı düşünmüyorum" demesi üzerine çıkan kavgada Erol Cankurtaran, Gülçin Günaydın’ı dövdü. Gülçin Günaydın, "Daha önce de birçok kadınla dini nikahlı yaşayıp ortada bırakmışsın. Beni de kullanıp bir kenara atmana izin vermem" diyerek, işyerinin mutfağından aldığı ekmek bıçağını, Erol Cankurtaran’ın kalbine saplayarak öldürdü.

Antalya Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gülçin Günaydın, Antalya 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Gülçin Günaydın’ı önce ömür boyu hapse çarptırdı, ardından ’haksız kışkırtma’ altında cinayet işlediği için 15 yıl hapis cezası verdi. Duruşmalardaki iyi hali nedeniyle Günaydın’ın cezası 12.5 yıla indirildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 05:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?