21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şiddetli yağış hayatı felç etti

Antalya ve ilçelerinde dün geceden bu yana devam eden yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya’nın Demre ilçesinde oluşan küçük çaplı hortum, bazı seraları yıktı, elektrik tellerini kopardı ve ağaçları devirdi. 

Seralar sular altında kalırken, ilçe merkezinde ve ilçeye bağlı 9 köye gece yarısından bu yana elektrik verilemiyor.

ANTALYA 

Antalya il merkezinde de gece başlayan şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle bazı ağaç dalları elektrik tellerini kopardı.
TEDAŞ Antalya İl Müdürü Orhan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafolarda ve yüksek gerilim hatlarında problem bulunmadığını, ancak rüzgardan kırılan ağaç dallarının elektrik tellerini koparması, elektrik direklerinin devrilmesi sonucu bazı semtlere elektrik verilemediğini bildirdi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının verdiği bilgiye göre de, Şirinyalı ve Çağlayan mahallelerinde 51 ev ve iş yerinin giriş ve bodrum katları sular altında kaldı. 

Antalya’nın Kemer ilçesinin bir bölümüne de geceden bu yana elektrik verilemiyor.

KUMLUCA 

Kumluca’da ise sağanak yağmur sonucu yollar tıkandı, derelerden taşan sular seralar ve bazı ev ve iş yerlerinin alt katlarını bastı. İlçe merkezine ve bazı köylere gece 03.00’ten beri elektrik verilemiyor. 

Kaymakam Abdullah Aslaner AA muhabirine, Üleşik Deresi’nin taşması sonucu Kumluca-Antalya kara yolunda trafiğin aksadığını bildirdi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise şiddetli yağmurun devam ettiğini, derelerin suyu taşımakta yetersiz kaldığını bildirdi.
Çetinkaya, "Yağmur akşamdan beri sürekli yağıyor, derelerdeki sular yollara taşıyor. İlçeyi sürekli dolaşıyoruz ama durum iyi değil. Sarıkavak Deresi kenarındaki evleri boşaltıyoruz" dedi. 

Üleşik Deresi’nin de ormandan gelen suyu taşıyamadığına değinen Çetinkaya, "2001’deki sel felaketinden sonra ilk defa böyle oluyor. Gavur Deresi de ilk defa taşıyor. Yağmur böyle devam ederse işimiz zor" diye konuştu.
a.a
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 11:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?