1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Side Festivali tehlikede!

Uluslararası Side Kültür ve Sanat Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığının yayınladığı genelge nedeniyle bu sene yapılamayabilir.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Antik tiyatrolar ile ilgili olarak yayınlamış olduğu genelgeye göre ismi Side ile özdeşmiş olan ve her yıl Eylül ayında gerçekleştirilen Uluslararası Side Kültür ve Sanat Festivali bu yıl gerçekleşmeyebilir.

Side Belediye Başkanı Kadir Uçar, Side ile özdeşleşen festivali yapabilmek için kültür Bakanlığı ile istişare edeceklerini ancak karara da saygılı olduklarını belirtti.

Uçar, konuyla ilgi yaptığı açıklamada, "Kültür bakanlığımızın festivallerle ilgili bir genelgesi var. Artık antik tiyatronun yalnız Kültür Bakanlığının yetkisiyle ve bakanlık sanatçılarıyla yapılacak olan programlarda kısıtlı olarak kullanılması yönünde bir genelge geldi. Anadolu Ateşi olarak tabir ettiğimiz ve geçtiğimiz yıl antik tiyatro'da da gösteri yapan, süreli olarak devam eden organizasyonlara ve maalesef Side festivaline de imkan verilmeyecek gibi gözüküyor. Bu nedenle bu yıl Side Kültür ve Sanat Festivalini tekrar değerlendireceğiz. Çünkü alan kullanımı olmadığı zaman festivalin yapılabilmesi mümkün görünmüyor” dedi.

Öte yandan Başkan Uçar Side köy içerisine giriş ve çıkışların şimdilik eski trafik komisyonuna göre şimdilik geçerli olduğun ancak yapılacak olan esnaf toplantısında uygulamayla ilgili yeni kararlar alınabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 21:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?