21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Side sahilleri temizleniyor

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER), önümüzdeki hafta başlayacak Turizm Haftası öncesi Side Sahillerinde temizlik kampanyası başlattı.

Side-TUDER ve Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından gerçekleştirilen kampanya kapsamında TUDER yöneticileri ve öğrenciler Side Plajı'nda başta plastik maddeler olmak üzere çöp topladılar.

Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, sembolik de olsa düzenledikleri kampanyanın örnek teşkil etmesini istediklerini belirterek, "Bilineceği üzere Turizm Haftası önümüzdeki günlerde başlayacak. Başta Side olmak üzere bölgemiz turizminde gözle görülen bir canlanma başladı. TUDER olarak öğrencilerimize temizlik ve turizm bilincini yerleştirmek amacıyla Manavgat Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde eğitim gören geleceğin turizmcisi öğrenci arkadaşlarımızla birlikte bir temizlik kampanyasını gerçekleştiriyoruz. Bizim turizmde sattığımız en önemli ürünler içerisinde en önemlileri deniz, kum ve güneştir. Bunun bilinciyle hareket ettiğimiz zaman sahillerimizin çok temiz olması gerekmektedir. İşte bu bilinci arkadaşlarımıza aşılamak için okul müdürü arkadaşımızla birlikte böyle bir kampanya düzenlemeyi uygun gördük. Hep birlikte bugün bu aktiviteyi gerçekleştiriyoruz. Bu sembolik kampanyayı düzenlememizdeki en önemli etken, bölgemize ve diğer bölgelere örnek teşkil etmesidir. Zaten bir çok şekilde yerel yöneticilerimiz sahillerimizi temizliyorlar. Ama öğrencilerimizin bu bilinçle okumalarını ve gelişmelerini istedik. Çünkü bu Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde eğitim gören arkadaşlarımız birkaç yıl sonra bugün temizledikleri sahillerde çalışmaya başlayacaklar. Buradan başta yerel yönetimlerimiz ve turizmcilerimiz olmak üzere herkesi plajlarımızı her zaman temiz tutmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Adil Karasoy, Side TUDER ile birlikte böyle anlamlı bir kampanyaya katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 15:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?