1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Side'de çöplük yandı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesindeki Büyük Plajda bulunan çöplükte yangın çıktı.

Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Antalya bölgesinde yangın haberleri üst üste geliyor.

Manavgat'ın Side beldesindeki Büyük Plaj yakınında bulunun Side Çöplüğünde ayrıştırılmak için bekleyen çöplerin tutuşması sonucunda yangın çıktı.

Yangına Side, Manavgat, Sarılar belediyelerinin itfaiyeleri ve Orman işletme Müdürlüğünden gelen arazözün yanısıra Side Belediyesi ve özel firmalara ait kepçe ve iş makineleri ile müdahale edildi. Ekipler tarafından yanmayan bölgelerin üzerine toprak serpilirken, rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle uzun süre kontrol altına alınamadı.

Side çöplüğünde aşırı sıcak ve cam parçalarından çıktığı tahmin edilen yangının dumanları rüzgarın etkisiyle Side'yi kaplarken, aşırı sıcaktan bunalan turistler denizin üzerini kaplayan dumanlara aldırış etmeksizin denize girmeye devam ettiler. Side'de yaşayan insanların ve turizmcilerin endişelenmelerine neden olan yangın, yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Öte yandan, sıcakların artış göstermeye başladığı Cuma gününden itibaren Manavgat'ın belde ve köylerinde küçüklü-büyüklü çıkan yangınlar Orman işletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sonucunda kısa sürede kontrol altına alınıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?