16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Şifo'dan Erdoğan'a forma

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Evet diyecekleri nasıl susturacaklarının derdine düştüler" dedi.

12 eylülde yapılacak referandum seçimleri mitingi için Antalya'ya gelen Recep Tayyip Erdoğan, Kepez ilçesinde bulunan spor tesisleri önünde 10 bin kişilik halka hitap etti. Kızı Sümeyye, oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte miting alanına gelen Erdoğan, Antalyalılardan referandumda 'evet' oyu istedi. 12 eylülde Türkiye'nin zincirlerinden ve prangalarından kurtulacağını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin artık silah üreten, insansız hava aracı üreten bir ülke olduğunu belirterek, "Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış. Antalya'yı yeni baştan inşa ettik. 2009 yılında turizmde yani yüzde 100'ün üzerine çıktık. Dünyada küresel kriz bu noktadayken siz bu kadar kısa zamanda bu işleri nasıl yaptınız diyorlar. Ulaştığımız her yerde Türkiye'nin büyüklüğünü anlattık. Artık gündem belirleyen bir Türkiye var. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan varsa dinine inancına bakmadan hep yanında olduk. Hakkı savunduk. İnsanlık adına Kudüs'teydik. Kerkük'ün hakkını savunduğumuz kadar Tiflis'in de hakkını savunduk. Biz büyük düşünüyoruz. İnsanlığımız için büyük düşünüyoruz. Bu millet sıradan bir millet değil. Bu milletin dünyadaki yerini biliyor musunuz? Dünyada en büyük 17. ekonomiyiz.  Buraya çalışarak geldik. Şimdi güçlü, güvenilir bir Türkiye var. Artık güçlü bir paramız var. MHP, DSP, ANAP yönetiminde aksam yatıyor sabah kalkıyor, birin yanına sıfır koyuyorlardı. İşi öyle bir hale getirdiler ki tuvalete gitmeyi milyonlara getirdiler. Biz geldik, sıfırları atıyoruz dedik, ne dediler? Sakın ha dediler, enflasyon patlar dediler. Patladı mı ? Hayır çatladı çatladı" dedi.

"EVET DİYECEKLERİ NASIL SUSTURACAKLARININ DERDİNE DÜŞTÜLER"

Şu anda Türkiye'nin gündeminin anayasa değişikliği olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "MHP hükümete hakaret ediyor. Şahsıma hakaret ediyor. Kendi ülküdaşlarına da hakaret ediyor. Ülkücülere zavallı diyecek kadar ileri gidiyor. 3. kattaki odayı ülkücülere ayırdığımızı söyledi Sayın Bahçeli. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermesini anlamakta zorlandım. Hep kaçıyor. Bunların misafirperverlik diye bir anlayışı yok. Ve CHP'ye bakıyorsunuz ne yapmaya çalıştığı belli değil. Şakayı da çok güzel yapıyor. İşi sulandırıyor. TBMM'de hayır diyemediler. O zamanki genel başkanları da işi pek takip etmiyordu. Görüldüğü gibi sen vekil olarak gitmedin ki millete simdi niye akıl veriyorsun. Evet diyecekleri nasıl susturacaklarının derdine düştüler. Bingöl'de bir CHP'li belediye başkanı 'evet' diyeceğim dedi, hemen disiplin kuruluna sevk ettiler. Taşıma su ile değirmen dönmez. Demokrasi adına, milli irade adına tek bir cümle kurabildiklerini, bir duruş sergilediklerini görebildiniz mi? Allah aşkına bunlar nasıl demokrat? Darbelere karşıymış gibi yaptılar. Bu yaşanılanları görünce 12 eylül referandumunun niçinönemli olduğu daha iyi anlaşılıyor" diye konuştu.

Türkiye adına son derece önemli son derece tarihi bir karar verileceğini belirten Başbakan Erdoğan, " 12 eylülde darbe anayasasına 'dur' diyeceğiz. 13 eylül sabahı Türkiye zincirlerinden, ağırlıklarından, prangalarından kurtulmuş olacak. Hiç endişeniz olmasın. Yatırımları engellemek için mücadele ediyorlar. AK Parti yargıyı yumuşatıyor diye yaygara kopartıyorlar. Ey CHP, kadrolaşmayı senden daha iyi kimse bilmez. Geçmişte yaptıklarınız sayesinde su anda bu yargı kurumları böyle çalışıyor. Yargı artık birilerinin arka bahçesi olmayacak. Yargıda kast sistemi sona erecek. Kapalı devre sistem sona erecek. Ondan çekiniyorlar. Bu anayasa değişikliği AK Parti'nin projesi değil. Benim kişisel projem değil. Biz CHP'ye, MHP'ye de teklif yaptık . Hepsi kapıları yüzümüze kapattı. Mecliste gece gündüz çalıştık. Başbakan devleti niye yönetmiyor dediler. Mantığa bakın. Aynı zamanda başbakan mecliste bir milletvekili değil mi? Başbakan yeri geliyordu 20 saat mesai yapıyordu. Çünkü Türkiye tarihi bir karar arifesindeydi. Farkımız buydu. Anayasa bir millet projesidir. Bunun patenti size aittir" ifadesini kullandı.

"BÖYLE BİLBOARDLARI BU MİLLET YUTMAZ"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kentin çeşitli noktalarına yerleştirdiği, 'Gürültü kirliliğine hayır', 'Trafik terörüne hayır' gibi cümle içinde hayır kelimelerinin geçtiği afişlere tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu bilboardlara karsıyız değil mi? Antalya'da hava kirliliği vardı. Geldik doğalgazı getirdik. Simdi hava kirliliği yok. Biz bu millete aşığız aşık. Öyle aldatmaca bilboardları bu millet yutmaz" dedi.

Konuşmanın sonunda partisine katılan, Döşemealtı Belediyesi Başkanı Nurettin Tursun, Çolaklı bağımsız Belediye Başkanı Hasan Coşkun ve Taşağıl Belediyesi'nin Demokrat Partili Başkanı Ahmet Alp'e rozetini taktı. Ayrıca, Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Başbakan Erdoğan'a üzerinde isminin yazılı olduğu kırmızı beyazlı forma hediye etti.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANTALYA'DA

 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 19:48:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim ALİKAHYA IP: 78.163.178.xxx Tarih : 8.08.2010 02:17:50

 Ben mitinge katılmadım ama haberde hava kirliliğini Antalya'ya doğal gaz getirerek çözdük gibi cümle vardı. Ben antalyanın göbeğinde yaşıyorum ve acaba doğal gaz nerede merak ettim. tüple mi satılıyor?