1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sigara terörden beter!

Sigarayla Savaşanlar Derneği Umut Grubu Kurucu Başkanı Ubeyd Korbey, sigaranın terörden daha tehlikeli olduğunu söyledi.


Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Konaklı beldesindeki Tima Otelde Sigarayla Savaşanlar Derneği Umut Gurubu Kurucu Başkanı Ubeyd Korbey, sigaranın zararları ve yapılacak projeler hakkında bilgi vermek için bir seminer düzenledi. Sigarayı bırakanlar ve dernek üyelerinin katıldığı seminerde konuşmasına 19 Temmuz'dan itibaren başlayacak sigara yasağını anlatarak başlayan Korbey, "Kapalı alanlarda sigara içilmeyecek. insanların devletin koyduğu yasalara saygı göstermesi gerekir" dedi.


SİGARA TERÖRDEN DAHA KÖTÜ
Pasif içiciliği önlemek amacıyla kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklandığını söyleyen Korbey, şunları söyledi: "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklamadan önce düzenlediği toplantıda bende vardım. Orada 'Sigara terörden daha beter, tüm dünya karşıma çıksa bu yasadan vazgeçmeyeceğim' diye bir cümle kullandı. Bu cümle tüm dünyadaki sigarayla savaşan derneklerin sitesinde manşet olarak verildi."


TİRYAKİ İLE DEĞİL SİGARAYLA SAVAŞIYORUZ
Ubeyd Korbey, dernek olarak amaçlarının sigara tiryakileri ile değil sigara ile savaşmak olduğunu belirterek, "Sigara tiryakilerine elimizden gelen yardımı yapacağız. Artık Milli Eğitim Bakanlığı bize ödenek ayıracak. Biz bu parayla okullarda bir kampanya başlatacağız ve sigara içmeyen öğretmenlere ev ve araba vereceğiz" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 15:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?