1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sigara timi iş başında

Kapalı alanlarda sigara içilmesi yasağının yürürlüğe girmesinin ardından Korkuteli Kaymakamlığı tarafından oluşturulan sigara timi, denetimlere başladı.

Türkiye'de, sigara ile mücadelenin başlamasının ardından 19 Mayıs'ta yürürlüğe giren 5727 sayılı sigara ile mücadele kanunu kapsamında kaymakamlık tarafından oluşturulan komisyon, iş yerleri, kafe, kahve, lokal, dernekler dahil tüm kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Korkuteli Kaymakamlığı, Sağlık Grup Başkanlığı, jandarma, polis, zabıta ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince kurulan 12 kişiden oluşan sigara timi ilk gün denetime çıktı. Kişilerin kendi kullanım alanları haricinde tüm kamunun ortak olarak kullandığı kapalı alanlarda sigara kullanımının yasaklandığını hatırlatan sigara timi, vatandaşların da bu uygulamaya destek çıkmalarını istedi.

Sigara denetim ekibi, ilk etapta uyarıda bulunuyor ve iş yerleri, kafe, kahve, lokal, derneklerde sigara yasağı ile ilgili yazıların asılmasını, bu alanlarda kül tablalarının kaldırılması, izmaritlerin yere atılmaması uyarılarında bulunuyor.

Sigara yasağına uymadığı tespit edilenlere ağır ceza uygulanacak. Yasak alanlarda tütün ürünü kullandığı tespit edilenlere 69 TL, uyarıya rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere ise 500 TL'den 5 bin TL'ye kadar idari para cezası verilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 15:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?