16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Şiirin 'Altın Portakal'ı sona erdi

ŞİİRİN 'ALTIN PORTAKALI' SONA ERDİ

'Myndos Geçişi' adlı kitabıyla 14. Antalya Altın Portakal Şiir Ödülü'ne layık görülen Emirhan Oğuz'un ödülünü, kardeşi Levent Sezgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın elinden aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın (AKSAV) düzenlediği 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu ve 14. Altın Portakal Şiir Ödülü etkinliği, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni ve 'Temmuz İçin Yaralı Semah' adlı eseriyle 2009 Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi Kemal Özer'in şiirlerinin değerlendirildiği sempozyumla sona erdi.

Şiirin daha geniş kesimlere ulaştırılmasının hedeflendiği ve 18-20 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin son gününde yapılan ödül törenine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Genel Müdür Yardımcısı Eşref Ural, Hürriyet Gazetesi Yazarı ve 14. Altın Portakal Ödülü Jüri Başkanı Doğan Hızlan, onur konuğu Mustafa Şerif Onaran ve birçok konuk katıldı.

Etkinliğe katılmak için yurt dışı programını yarıda kesip Antalya'ya geldiğini söyleyen Başkan Akaydın, "Zannediyorum bu coğrafya, kültür ve sanatın yaşatılması için çok uygun bir coğrafyadır, çünkü ilham perilerinin gelmesi lazım şiir sanatıyla uğraşan şairlerimize. Herhalde Antalya kadar ilham perilerini kolay davet eden dünyada başka bir şehir yoktur. 14. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne layık görülen Emirhan Oğuz'u kutluyorum" dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle ödül ötenine katılamayan ağabeyi Emirhan Oğuz'un yerine burada bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu belirten kardeş Levent Sergin, "Ödülü, Emirhan Oğuz adına, 12 Eylül faşizminin karanlığında yok edilen ve sonrasında uğradıkları şiddete rağmen ayakta kalabilmiş tüm kardeşlerim adına kabul ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, 14. Altın Portakal Şiir Ödülü'nü, Emirhan Oğuz adına kardeşi Levent Sergin'e verdi. Ödül töreninin ardından 14. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'na geçildi. Üç oturum halinde düzenlenen sempozyumda, geçen yıl düzenlenen 13. Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi Kemal Özer'in şiirleri değerlendirildi.

ŞİİRİN 'ALTIN PORTAKALI' SONA ERDİ
ŞİİRİN 'ALTIN PORTAKALI' SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 14:04:04
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 16:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?