16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Şiirin 'Altın Portakalı'

ŞİİRİN 'ALTIN PORTAKALI'

13. Altın Portakal Şiir Sempozyumu, Antalya Şiirleri ve 13 Altın Şair sergileri ile başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu ve 14. Altın Portakal Şiir Ödülü etkinlikleri, AKM fuaye alanında 'Antalya Şiirleri Sergisi ve 13 Altın Şair Sergisi' ile başladı.

Altın Portakal Şiir Ödülü jüri üyeleri Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Orhan Koçak, Ahmet İnam ve Şeref Bilsel'in de hazır bulunduğu açılışta AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut, desteklerinden dolayı Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.

Bulut, "Şiir sergimizin içerisinde 40 civarında Antalya şiiri, 13 'Altın Şair'in şiiri olacaktır. Belediye Başkanı Akaydın'ın, kültür ve sanata önem vermesi bizlere güç ve heyecan yaratmaktadır. Antalya Kültür Sanat Vakfı olarak, önümüzdeki yıllara daha iyi ve daha güçlü olarak girip, Antalyalılarla birlikte olacağız" dedi.

Edebiyatçı Hüseyin Cahit Kesre ile Şair-Yazar Sanatçı Hüseyin Çimrin'e sergiye katkılarından dolayı plaket ve çiçek verilmesinin ardından, Altın Portakal Şiir Ödülü jüri üyeleri ve AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut, şiir sergisinin açılış kurdelesini kesti. Katılımcılar ve sanat severler daha sonra 40 Antalya şiiri ve 13 yıldır en iyi şiirlerden sergiyi inceledi.

Şiirin daha geniş kesimlere ulaştırılması hedeflenen etkinlik, üniversitede, lise ve dengi okullarda, derneklerde, sivil toplum kuruluşlarına ait salonlarda söyleşiler ve çeşitli dinletiler ile 20 Mart tarihine kadar devam edecek.

ŞİİRİN 'ALTIN PORTAKALI'
ŞİİRİN 'ALTIN PORTAKALI'
ŞİİRİN 'ALTIN PORTAKALI'
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 19:19:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 21:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?