16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Şiirin kalbi Antalya'da atacak

ŞİİRİN KALBİ ANTALYA'DA ATACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu, 20 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu 20 Mart 2010 tarihinde gerçekleşecek. "Temmuz İçin Yaralı Semah" adlı eseriyle 2009 Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi olan Kemal Özer'in şiirinin ele alınacağı sempozyuma çok sayıda şair ve yazar katılacak.

Altın Portakal Şiir Ödülü'nü aldıktan kısa bir süre sonra Haziran ayında kaybettiğimiz Kemal Özer'i, sempozyumda eşi Gülşah Özer ve kızı Simge Özer Pınarbaşı temsil edecek. 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda bildiri sunacak şair ve yazarlar arasında Adnan Özyalçıner, Afşar Timuçin, Ali Galip, Aydın Çubukçu, Aydın Şimşek, Emirhan Oğuz, Fuat Çiftçi, Gökhan Demir, Hilmi Haşal, Mustafa Bayram Mısır, Mustafa Köz, Özgen Kılıçarslan, Sennur Sezer, Sezai Sarıoğlu, Tuncer Uçarol, Veysel Çolak, Zerrin

Taşpınar, Zeynep Uzunbay gibi isimler yer alıyor.

ALTIN PORTAKAL ŞİİR ÖDÜLÜ

2010 yılının Altın Portakal Şiir Ödülü'nü belirleyecek jüri üyeleri de belli oldu. Bu yılın ödül jürisi Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Orhan Koçak, Ahmet İnam ve Şeref Bilsel'den oluşuyor.

Sempozyumdan bir gün önce toplanacak 14. Altın Portakal Şiir Ödülü Seçici Kurulu, 2009 yılı içinde yayınlanmış şiir kitaplarından yola çıkarak 2010 yılının Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibini belirleyecek. Ödüle değer görülen şaire ödülü, sempozyum açış konuşmasının ardından Başkan Mustafa Akaydın tarafından sunulacak.

DÜNYA ŞİİR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Antalya Kültür Sanat Vakfı, Dünya Şiir Günü'nü erken kutlayacak. Bu yılın sempozyum programı, şiirin daha geniş kesimlere ulaştırılması amacıyla Dünya Şiir Günü etkinlikleriyle birleştiriliyor. Altın Portakal Şiir Sempozyumu için Antalya'ya gelen şairler, 19 Mart günü Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Sanatçılar Derneği'ndeki söyleşilerde yer alacak; lise ve dengi çok sayıda okulda öğrencilerle buluşturulacak. Şiir etkinlikleri sergilerle desteklenecek. Antalya için yazılmış şiirlerin yer aldığı ve Altın

Portakal Ödülü almış şairlerin şiirlerinden oluşan iki ayrı serginin açılışı, Antalya Kültür Merkezi fuayesinde aynı tarihlerde yapılacak.

ŞİİRİN KALBİ ANTALYA'DA ATACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 12:18:04
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 12:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?