21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şık'ın annesi isyan etti!

TUTUKLU GAZETECİ AHMET ŞIK'IN ANNESİ OĞLUNU SAVUNDU

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın annesi Fatma Şık, oğlunun basım aşamasında olan 'İmamın Askerleri' adlı kitabı yazdığından dolayı tutuklandığını ileri sürdü.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık'ın annesi Fatma Şık, Antalya'daki evlerinde oğlunu savundu. 63 yaşında olan anne Şık, oğlunun suçsuz yere tutuklandığını ve fikirlerinden dolayı kimsenin cezaevlerine konulmaması gerektiğini belirtti.

Anne Şık, "Oğlum suçsuz günahsız. Devletten hükümetten oğlumu istiyorum. Çıkmamış bir kitap için, ispat edilmemiş bir suç için kimse tutuklanamaz. Fikirlerinden dolayı kimseye zincir vurulamaz. Mesleğini şerefiyle yapıyor. Çocuğumla gurur duyuyorum. Bu katil mi? Keşke katil olsa ve banka soysaydı. Suçu vardı derdim. Çocuğumun bir suçu yok. Komploya kurban gitti. Benim oğlumu, devletin polisi, savcısı, haklimi yargılamıyor. Hükümetin görevlileri yargılıyor. Ben çocuğumu istiyorum" dedi.

BU BİR KOMPLO

Ertuğrul Mavioğlu ve oğlu Ahmet Şık'ın yazdığı 'Ergenekonda kim kimdir?' adlı kitabı gösteren acılı anne, "Bunu çıkaran bir yazar, böyle bir gazeteci, Ergenekon üyesi diye tutuklanır mı? Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün tutuklamalarla ilgili açıklamaları var. Emir versinler emirdekilere. Suç ispat edilmeden kimse tutuklanamaz. Oğlumun evinde aramalar oldu. Hiç bir şey bulamadılar. Bu kitabı yazmış bir adam Ergenekon üyesi olamaz. Komplo. Hiç görüşmediği yazarlarla çete kuruyor. Olamaz imkansız.

Adalet yerini bulsun. Ama şüphelerim var. Adalete güvenemiyorum. Ben çocuğumu istiyorum" diye konuştu.

"YENİ KİTABINI ENGELLEMEK İÇİN TUTUKLADILAR"

Oğlu Şık'ı 15 gün önce en sonra anjiyo ameliyatı olduğunda gördüğünü belirten anne Şık, "Mesleği gazetecilik. Gizli belgelerini ortaya çıkardığı için tutuklandı dediler. Sen o belgeyi veren kişiyi bul. Devletin dairesinde belgeyi vereni bul. Artık korku hükümdarlığı var. 63 yaşındayım korkuyorum. Düşünce özgürlüğünden dolayı kimse yargılanmasın. Suçunu söylesinler inanayım. Suçunu televizyondan öğrendim. 'İmamın Askerleri' diye bir kitap çıkarıyordu o kitabı engellemek için çocuğumu tutukladılar" ifadesini kullandı.

TUTUKLU GAZETECİ AHMET ŞIK'IN ANNESİ OĞLUNU SAVUNDU
TUTUKLU GAZETECİ AHMET ŞIK'IN ANNESİ OĞLUNU SAVUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 17:42:05
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 18:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?