22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Silah istem dışı patlamış!

Antalya'da, 'Dur' ihtarında bulunduktan sonra motosikletiyle kaçmaya devam eden Çağdaş Gemik'i öldüren polis memuru M.E.'nin ifadesi ortaya çıktı. 13 yıllık polis memuru M.E., olay esnasında dengesini kaybettiğini ve silahının istem dışı patladığını öne sürdü.

Antalya'da, geçen günlerde 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle 18 yaşındaki Çağdaş Gemik'i ateş açarak öldürdüğü iddia edilen M.E.'nin ve olayın görgü tanığı H.K.'nın ifade tutanakları ile otopsi raporları ortaya çıktı.

13 yıllık polis memuru M.E.'nin Antalya Barosu avukatlarından İbrahim Erenci nezaretinde verdiği ifadesi şöyle: "Ekip arkadaşım Ahmet ile Yeşildere bölgesinde görevliydim. Devriye amaçlı 1173'ten 1176 Sokağa giriş yaptık. Bu sırada karşımızdan fazla hızlı olmayacak şekilde bir motosiklette iki şahıs geliyordu. Motoru kullanan şahıs da kask vardı. Bu bölgede genelde genç çocuklar uyuşturucu kuryeliğinde kullanıldığı için onlar bize doğru gelirken yavaşlayarak durmaları konusunda ikazda bulunduk. Ancak şahıs motoru durdurmayarak birden hızlandı, kovalamaya başladık."

İfadesinde bir taraftan el işaretiyle durmasını ikaz ettiklerini anlatan polis M.E., sözlerine şöyle devam etti: "Şahıslar sağa doğru dönüş yaparak 1173 Sokağa girdi. Köprüyü geçtikten sonra virajda ikazlarımız üzerine motor sağda durdu. Biz de birkaç metre arkalarında durduk. Arkadaşımla ben motordan indik. Diğer motorun arkasında oturan şahıs bize doğru geldi. Ben henüz kaskımı çıkarmamıştım. Diğer motoru kullanan kasklı şahıs birden motorun üzerine yatar şekilde eğilip motora gaz verdi ve kaçmaya başladı. Biz arkadaşımla 'Dur polis' diye bağırdık. Ben silahımı çektim. Şahsa doğru koşmaya başladım. Yine 'Dur polis' diye bağırıp havaya bir el ateş ettim. Şahıs motoru yolun sağından soluna doğru sürdü.

Bir taraftan da sola doğru hafif kafasını çevirip geriye doğru bakarken bir elini belinin arka tarafına götürdü. Ben aynı zamanda koştuğum için yerler mucurlu olduğundan silah elimdeyken bir anda sendeledim ve silah bir el daha patladı. Hemen ardından şahsın motordan yere düştüğünü gördüm. Yanına koştum, kask kafasından fırlamıştı. Boynunun kenarından kan akıyordu."

Elini hemen kan gelen yere bastırdığını anlatan polis memuru M.E., sözlerini şöyle sürdürdü: "Nefes alması kolay olsun diye kafasını yana doğru çevirdim. Parmağımı ekipler gelinceye kadar kan gelen yere basılı tuttum. Kesinlikle şahsı vurma niyetim yoktu. Dengemi kaybettiğim için elim tetikte olduğundan dolayı istem dışı silah patladı. Şahsı öldürmem için bir sebep yok. 13 yıldır memurum ilk defa böyle bir olay oldu."

İfadesinde ilk ateşi havaya bilinçli bir şekilde yaptığını anlatan polis memuru, sözlerini şöyle tamamladı: "İkinci atışı bilinçli yapmadım. Denge kaybı sonucunda elim tetiğe istem dışı dokunmasıyla 2. kez silah patladı. Başımda kask olduğu için silahın iki kez patladığını sonradan fark ettim."

OLAYIN GÖRGÜ TANIĞININ İFADESİ

Olay sırasında motosikletin arkasında olan görgü tanığı 20 yaşındaki H.K. ise ifadesinde kuaförlük yaptığını ve esrar içicisi olduğunu söyledi. Çağdaş`ı çocukluktan itibaren tanıdığını ve kuaföre geldiğinde saçlarını kestiğini anlatan H.K., olay günü Çağdaş'ın motosikletiyle evlerinin önüne geldiğini söyledi. Halil K., ifadesinde "Bana Zeytinköy olarak tabir edilen Yeşildere Mahallesi`ne teyzesine gidip geleceğini benim de kendisine arkadaşlık etmemi söyleyince motosikletin arkasına bindim" şeklinde konuştu.

Polislerin Yeşildere'de kendilerini durdurmak istediğini anlatan H.K., ifadesinde şunları anlattı: "Polis bizi durdurmak istedi, kaçtık. Çağdaş, (ağabey ehliyet, ruhsat yok, motosikleti kaptırırız) diyordu. Bir süre sonra durduk. Ben motordan indim. Çağdaş ise inmedi, memurlar da indi. Bu sırada Çağdaş`ın motorunun hareket ettiğini fark ettim. Benim önümde bulunan polis memuru dur diyerek Çağdaş'ın olduğu tarafa doğru koşmaya başladı. Ben de döndüm polis memurunun elinde tabancayı gördüm."

Polisin iki el ateş ettiğini belirten H.K., sözlerine şöyle devam etti: "Silah seslerinden sonra gördüğümde polis memurunun eli tam dik olarak havaya kalkık değildi, eğik şekilde Çağdaş'a doğru yönelmişti. Ancak tam hedef alıp almadığını bilemiyorum. Hatırladığım kadarı ile silah olan eli omuz hizasından biraz yukarıda duruyordu. Polis memurunun Çağlar`ın arkasından koştuktan sonra bacaklarını biri önde diğeri arkada olacak şekilde ve hafif kırmış haldeyken silahı doğrulttuğunu gördüm. Çağdaş yere düşünce ateş eden polis memuru ve ben de yanına koştuk, kafasındaki kask düşmüştü, yüzünden kan geliyordu. Hatta polis memuru kan gelen yere elini bastırdı."

OTOPSİDE TEK MERMİ İZİ BULUNDU

Adli Tıp Kurumu Antalya Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi`nde Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir nezaretinde yapılan otopside, Çağdaş Gemik'in vücudunda tek mermi izi olduğu ortaya çıktı. Otopsi raporunda şöyle denildi: "Boyun sağ arka orta kısımda 0.4 santimetre çaplı düzensiz mermi girişine uygun yara, sol yanak orta alt kısmında kanamalı 1,1 santimetre çaplı mermi çıkışına uygun yara olduğu belirlenmiştir."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sahkulu IP: 88.248.49.xxx Tarih : 1.11.2008 08:39:20

Düzmece bi ifade o yazda birinin bu şekilde ifade vermesi mümkün değil hiçde inandırıcı olmamamış belliki çocuğun üzerinde dehdit ve baskı var diğer türlü olmaz hani polis düşerken patlamıştı hani yoldaki mıcır yüzündendi bırakın kardeşim yalanı düpedüz adam kafasına sıkmış işte niye yalan söylüyon.Ama şu gerçekte unutulmasın ki Yüce Allah bu tek tek öldürüdüğünüz gençlere karşılık daha fazla alıyo sizden haberlerde görüyoruz hiç birisi olmasa keşke. Ülkemi Kirletmeyin Lütfen.