21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Simit susamına dikkat!

SİMİT SUSAMINA DİKKAT

Antalya Halk Ekmek İşletme Müdürü Ertuğrul Atasoy, simit üretiminde kullanılan kalitesiz ve ucuz Çin susamına karşı dikkatli olunmasını istedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası İşletme Müdürü Ertuğrul Atasoy, “Bizim tesisimizden içeri sokmadığımız kalitesiz Çin susamının piyasada kullanılıyor olması halk sağlığı açısından risk oluşturuyor” dedi. Halkın en çok tükettiği yiyeceklerin başında olan simit ile ilgili iki önemli risk bulunduğunu belirten Atasoy, “Bunlardan biri ucuz olduğu için tercih edilen kalitesiz Çin susamıdır. Diğeri ise ruhsatsız merdiven altı üretim yerlerinde pekmez yerine yakılmış şekerin kullanılmasıdır. Şekerli suyu ile pekmez yapılması, buna batırılan simidin doğrudan ateşe maruz kalması halk sağlığı açısından önemli bir risktir. Özellikle çocukların kanserojen etkisi olabilecek bu tür simidi tüketmesi tehlikeyi artırmaktadır” dedi.

Ertuğrul Atasoy, Halk Ekmek Fabrikası'nın temel prensibinin 'Önce Halk Sağlığı' olduğunu, ekmeğin yanı sıra simit ve türlerinde bu prensibe uygun üretim yaptıklarını belirtti. Atasoy, “Antalya Halk Ekmek olarak simit üretiminde doğal pekmez kullanıyoruz. Kullandığımız susam, dünyanın en kaliteli susamlarındandır. Bunların yanı sıra ürünlerimizin hijyenik ortamda üretilip satışa sunulması nedeni ile Antalyalılar gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Ayrıca Halk Ekmek simitlerine zam yapılmadı. Simitlerimizi 50 kuruştan satmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 15:55:05
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 15:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?