21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şişman diye kovuldu

ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’nde mermer ustası 36 yaşındaki Galip Ayyıldız, 195 kiloya ulaşıp kiloları yüzünden işten atılınca zayıflamak için Kaymakam Muhittin Pamuk’tan yardım istedi. Ayyıldız’ı Sosyal Hizmetler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendiren Kaymakam Pamuk, yardım sözü verdi.

Gazipaşa’da oturan mermer ustası Galip Ayyıldız, aşırı kiloları yüzünden işten çıkarılınca, Kaymakam Muhittin Pamuk’un kapısını çaldı. Galip Ayyıldız, Kaymakam Pamuk’a 2007 yılından bu yana sürekli kilo aldığını, merdiven çıkamadığını, yürümekte bile zorlandığını söyledi. Ayyıldız, 3 ay önce işyerinde kendisine verilen görevi yapamayınca işten çıkarıldığını ve tedavi olmaya karar verdiğini anlattı.

Kaymakam Pamuk, evli ve 1 erkek çocuğu babası Galip Ayyıldız’ı Sosyal Hizmetler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirerek yardım sözü verdi. Gazipaşa Kaymakamı Pamuk’a desteğinden dolayı teşekkür eden Ayyıldız, yaşadığı sağlık sorunlarını şöyle anlattı:

"Bundan 4 yıl kadar önce 120 kiloydum. Aradan geçen sürede devamlı kilo alarak 195 kiloya ulaştım. Kilolarım nedeniyle işten çıkarıldığım için aileme bakamıyorum. Geçen yıl 205 kiloya kadar çıktım, ancak gördüğüm kısa tedavi sonrasında 195 kiloya düştüm. Şimdi, daha da zayıflamak istiyorum. Kendi imkanlarımla tedavi olma şansım olmadığı için kaymakamlıktan destek istedim. Antalya’da özel bir hastanede obezite hastalarının tedavi olduğunu öğrendim. Bunun üzerine kaymakamlıktan maddi yardım talebinde bulundum. Zayıflamak ve diğer insanlar gibi günlük işlerimi rahatlıkla yapmak istiyorum."

 

...
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2011 Pazar 13:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?