21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Site sakinleri tatbikatla bilinçlendirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Bilgilendirme Amirliği tarafından düzenlenen bir tatbikatla, Gümüşeli Sitesi sakinlerine yangın sırasında ne yapılması gerekenler anlatıldı.

Antalya'nın Varsak beldesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Gümüşeli Sitesi sakinlerine, yangının çıkma sebepleri ve korunma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmaları için bir tatbikat düzenlendi. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Bilgilendirme Grup Amirliği tarafından gerçekleştirilen tatbikatta vatandaşlara alevlerden nasıl korunacağı anlatıldı.

Eğitim ve Bilgilendirme Amiri Şaban Kibar, tatbikatta, vatandaşlara yangının çıkış nedeni ve ilk yapılması gerekenler hakkında sinevizyon gösterimiyle bilgi verildiğini söyledi. Kibar, tatbikatta, yangın tüpüyle alevlere nasıl müdahale edileceğinin uygulamalı olarak site sakinlerine anlatıldığını belirtti.

Heyecanlı anların yaşandığı tatbikata site sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Tatbikata katılan site yöneticisi Cavit Şahin, "Yangın gibi olağanüstü durumlara karşı sitemizde ikamet eden vatandaşların bilgi sahibi olması için bu tatbikatı yaptık. İtfaiye ekibinin anlattıkları sonucunda sitemizde yangın konusunda daha duyarlı olacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 10:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?