1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sivrisinekle mücadele tam gaz

Korkuteli Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ekipleri, foseptik çukurlarını ilaçlayarak, yaz aylarında sinek ürememesi için tedbir alıyor.

Belediye Başkanı Gökce, “Mesai arkadaşlarımız ilaçlama yaparak özveri ile çalışıyor. Ancak vatandaşlarımız da evlerinin etrafını temiz tutmalı herkes duyarlı olmalı” dedi.

Korkuteli Belediyesi sineksiz bir Korkuteli için mücadeleye devam ediyor. Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ekipleri, foseptik çukurlarını ilaçlayarak, yaz aylarında sinek ürememesi için tedbir alıyor. Larva döneminde de ilaçlama yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Gökce, vatandaşların da çevre temizliğine duyarlı olmasını önerdi.

Lağım atık suyu, banyo veya mutfak atık suyunun açık alana sızdırılmamasına özen gösterilmesini isteyen Başkan Gökce, “Çevre Kontrol ve Koruma ekibindeki mesai arkadaşlarımız ilaçlama yaparak özveri ile çalışıyor. Ancak vatandaşlarımız da evlerinin etrafını temiz tutmalı. İçinde nem, su barındıran ve sinek üremesine neden olan oto lastiklerini evlerimizde, depolarımızda bulundurmayalım. Atık su sızmalarına dikkat etmeli. Çevremizi temiz tutmalıyız ki sinek ve haşere üremesin. Sineksiz bir yaz geçirmek için herkes duyarlı olmalı.”

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?