21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Siyaset Akademisi kayıtları başladı

AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nın üçüncü ve son eğitim dönemi için kayıtlar başladı.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani yaptığı yazılı açıklamada, “Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Siyaset Yerelde Başlar’ felsefesinden yola çıkarak başlatılan bu programla; yerel yönetimlerin değişik kademelerine daha nitelikli insanlar kazandırmak, geleceğin ilkeli siyasetçilerini yetiştirmek ve yerel siyasette kadınlarımızın katılım düzeylerini artırmak hedeflenmiştir” dedi.

29 Mart 2009 Yerel Seçimler öncesi kayıt başvurularına ilginin oldukça fazla olduğunu belirten Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Antalya İl Koordinatörü Alim Uysal, katılımcıların 8 Ekim 2008 tarihine kadar AK Parti İl Başkanlığı Ar-Ge Başkanlığı’na başvurmaları gerektiğini söyledi.

Eğitim programında katılımcı sayısının 200 kişi ile sınırlı olduğunu belirten Uysal, “Programın üçüncü ve son eğitim döneminin yerel seçimlere yakın bir zamanda olması sebebiyle ilgi oldukça fazla. Ancak katılımcı sayısı sınırlı olduğu için programa katılmak isteyenlerin bir an önce başvurularını yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nın ilk iki eğitim döneminin 4 Şubat – 6 Temmuz 2008 tarihleri arasında yapıldığını belirten Uysal, üçüncü ve son eğitim döneminin ise, 8 Ekim – 20 Aralık 2008 tarihleri arasında yapılacağını ve haftada 2 gün 2’şer saat olmak üzere 10 hafta süreceğini açıkladı.

Başvurular, AK Parti İl Başkanlığı’nın yanı sıra ilçelerde de ilçe başkanlıklarında ilçe koordinatörleri tarafından değerlendirilecek. Eğitim programının Antalya’nın yanı sıra Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Zonguldak illerinde de gerçekleştirileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 17:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?