22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Skıbbe, Galatasaray'a kırgın

SKIBBE, GALATASARAY'A KIRGIN

Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt'un teknik direktörü Michael Skibbe, Galatasaray'dan erken ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Görevde kalsaydım ligde ve Avrupa'da çok başarılı olacağımıza emindim" dedi.

Eintracht Frankfurt ile birlikte devre arası kampı için Antalya Belek'te bulunan Skibbe, Galatasaray'daki günlerini özlediğini söyledi. İstanbul'da çok güzel günler geçirdiğini ifade eden Almak teknik adam, "Galatasaray'da bulunmak benim için büyük bir şerefti. Oradaki günlerimi özlüyorum.Galatasaray'da görev yaparken ofansif oynamaya çalıştık. En iyisini yapmaya çalıştık. Genel olarak bunu yapabildik fakat aşırı olmadı. Şubat ayında ayılmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Galatasaray'dan erken ayrıldığını anlatan Skibbe, "Sezon sonuna kadar görevde kalsaydım başarının geleceğine emindim. Avrupa kupalarında ve Süper Lig'de kesin başarılı olurduk. Maalesef ayrılmak zorunda kaldık. En azından sezon sonuna kadar Galatasaray'ın başında durmak isterdim" ifadelerini kullandı.

UEFA Kupası grup maçları ve sonrasındaki Bordeaux maçında iyi futbol oynadıklarını kaydeden Michael Skibbe, "Görevde kalsaydım Avrupa'da çok başarılı olurduk. Şimdi ne kadar konuşsak bir anlamı yok. Galatasaray'ın bu sezon maçlarını izleme şansım olmadı.

Oynadığı maçların sonuçlarını ve ligdeki durumunu takip ediyorum. İyi sonuçlar alıyorlar. Ligde de başarılılar. Bu da beni sevindiriyor" dedi.

Brezilyalı futbolcu Cassio Lincoln'ün problemli bir futbolcu olduğu görüşüne katılmadığını belirten Skibbe, "Lincoln çok iyi bir futbolcu. Lincoln'ün Galatasaray'da herhangi bir problem yaptığını hiç görmedim. Aksine her şeyi olumluydu. Eintracht Frankfurt olarak sezon öncesinde Lincoln'ü transfer etme aşamasına gelmiştik. Kulüpteki finansal durum yüzünden bu transfer olmadı" şeklinde konuştu.

Galatasaray'da görev yaparken yardımcıları Ümit Davala ve Burak Dilmen'in görevine neden son verildiğini hala anlayamadığını ifade eden Alman çalıştırıcı, "Bütün hepsiyle çok iyi çalışıyorduk. Galatasaray'ın iki teknik adamı da neden görevden aldığını hala anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

İlerleyen dönemde tekrar Türkiye'de görev yapabileceğini anlatan Skibbe, "Türkiye'de görev yapmaktan çok mutluydum. İnanılmaz düzeyde arkadaşlıklar edindim. Türkiye'de ve Galatasaray'da iyi günler geçirdim. İleride tekrar görev yapabilirim, neden olmasın" diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında gönlünün Galatasaray'dan yana olduğunu söyleyen Skibbe, "Daum'un Türkiye tecrübesi oldukça fazla. Uzun yıllar Beşiktaş ve Fenerbahçe'de görev yaptı. Süper Ligi çok iyi tanıyor. Fakat ben, Galatasaray'ın şampiyon olmasını isterim. Onların başarılı olmasıyla sevinirim.Gönlüm Galatasaray'dan yana" dedi.

"Rijkaard'a tanınan imkanlar size tanındı mı ?" şeklindeki bir soruya ise Alman teknik adam, "Rijkaard, Galatasaray için çok iyi bir teknik direktör. Kendi dönemimle onun döneminde benzer neticeler oldu. Rijkaard şu anda görevini yapıyor. Galatasaray'ın bu yıl maçını seyredemediğim için bu konu hakkında yorum yapmam" cevabını verdi.

Eintracht Frankfurt'ta büyük bir başarı yakaladıklarını belirten Michael Skibbe, "İlk yarıya bakıldığında Frankfurt takımı, son 16 yılın en iyi sezonunu geçiriyor. 2. yarıda da performansımızı yükseltip daha iyi olmak istiyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

SKIBBE, GALATASARAY'A KIRGIN
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 16:20:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 18:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?