21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Slip' operasyonu: 5 gözaltı

Alanya ilçesinde, yurt dışındaki yabancıların kimlik ve kredi kartları bilgilerini sanal ortamdan kopyalayarak 200 bin YTL'lik dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 5 kişi yakalandı.

Alanya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, ilçe merkezinde, yurt dışında altı aydan beri 20 yabancının büyük alış veriş merkezleri ve petrol istasyonlarında kullandığı kartlardan kimlik bilgileri ve hesap numaralarını ele geçiren çeteye yönelik 'silp' kod adlı bir operasyon düzenledi.

Alanya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yakın takibe aldığı çete üyesi M.K. (33)ve H.İ.S. (26) iki gün önce farklı yerlerde gözaltına alındı. Zanlıların ifadeleriyle yola çıkan polis çetenin diğer üyeleri D.Ç. (26), Z.K. (43) ve Ö.Ç. (31)'yi bugün yakaladı. Zanlılar ifadeleri alındıktan sonra öğle vakti adliyeye sevk edildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 1 bilgisayar, 3 adet sahte kimlik, çok sayıda çeşitli iş yerlerine ait alış veriş ve nakit para çekim slipleri, kart kopyalama cihazı ele geçirildi. Ele geçen kartlar üzerinde yapılan incelemede nakit çekmeye hazır toplam 185 bin YTL yüklü olduğu ortaya çıkarıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 18:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?