21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Slovenya Büyükelçisi'nden ziyaret

Slovenya Ankara Büyükelçisi Mitja Strukelj, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz'ı ziyaret etti.

Slovenya Ankara Büyükelçisi Mitja Strukelj'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz'ı ziyaretinde Slovenya Antalya Fahri Konsolosu Sedat Peker'de eşlik etti.

Büyükelçi Strukelj, Antalya'da yapılan çalışmaları yakın takip ettiğini kentin çok güzelleştiğini belirterek özellikle Kaleiçi'nde yapılan çalışmaların bölgeyi değiştirdiğini söyledi.

Antalya ile Slovenya arasında kardeşlik, dostluk ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini isteyen Büyükelçi, Strukelj, Antalya'ya kendi ülkelerinden çok sayıda turistin geldiğini bu nedenle fahri konsolosluk kurduklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yılmaz, Büyükelçi'nin geçtiğimiz yılki ziyaretinde Antalya'da bir fahri konsolosluk kurma isteklerini dile getirdiklerini bir yıl içinde bu isteklerinin gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirterek "Sedat Peker 30 yıllık arkadaşım. Kendisinin bu görevinde de büyük başarı göstereceğine inanıyorum" dedi.

Antalya'ya geçtiğimiz yıl Slovenya'dan 17 bine yakın turistin geldiğini hatırlatan Başkan Vekili Yılmaz, "Slovenya ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.
Başkan Vekili Yılmaz, Büyükelçiye ziyareti anısına plaket ve Antalya tanıtım seti hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 12:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?