1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sobacılar esnafı sorunlarını anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, esnafla buluşmalarını sürdürüyor. Sobacılar Çarşısı esnafı ile bir araya gelen Akaydın, esnafın sorunlarını dinledi.

Başkan Akaydın, Sobacılar Çarşı’nda buluştuğu esnafa, belediyenin mevcut durumunu, sorunlarını, kısa ve uzun vadedeki planlarını anlatırken, esnafın da sorularını tek tek yanıtladı.

Konuşmasında borçlu bir belediye devir aldıklarını ifade eden Akaydın, bu durumu vatandaşlara yeteri kadar duyuramadıklarını kaydetti. Akaydın, “Hırsızlığa, yolsuzluğa izin vermeyeceğiz. Her yerde çürük yumurtalar olabilir, biz bunlardan sıyrılacağız. Sorunlar olduğunu biliyorum. Ama bunları zamanla çözeceğiz. Kampanya sırasında da ne vaat ettiysem arkasındayım” diye konuştu.

FESTİVAL VE KONSERLERLE KENT MERKEZİ CAZİP HALE GELECEK

Akaydın, Sobacılar Çarşısı’nda dükkanların ne zaman teslim edileceği şeklindeki soruya, “En yakın zamanda teslim edilmesi planlanıyor” yanıtı verdi. “Şehir merkezine nasıl turist getireceksiniz?” sorusuna ise Akaydın’ın yanıtı şöyle oldu:

“”Geçen yıl Antalya’yı toplam 9 milyon ziyaret etmişti. Ancak bunun sadece 500 bini kent merkezine gelmişti. Şehir merkezine turist gelmemesinin birçok nedeni var. Örneğin dilenciler, hanutçular turisti rahatsız ediyor. Bunun gibi birçok neden sayabilirim. Bu sorunları birlikte çözeceğiz. Biz şehir merkezini hareketlendirmek için çaba içerisindeyiz. Festivaller, konserler düzenleyerek şehir merkezini cazibe merkezine dönüştürmek istiyoruz.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 12:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?