21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şoförden takdir edilecek davranış

Alanya İlçesinde bir şoför, aracında bulduğu içinde 2 bin YTL ile bir cep telefonu olan çantayı sahibine teslim etti. Norveçli kadın çantayı teslim alırken duygulu anlar yaşayarak "Türkleri çok seviyorum" dedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi Tosmur hattında 07 NM 239 plakalı dolmuş şoförü Mehmet Ali Bacak, son durağa geldiğinde araç içinde bir çanta buldu. Mehmet Ali Bacak çantanın para dolu olduğunu görünce durumu 314 No'lu Taşıyıcı Kooperatifi Başkanı Abdullah Özdemir'e bildirdi. Çanta hemen Şoförler Odası Başkanı Doğan Bacak'a teslim edildi.

Çantada yapılan aramada Agot Fjermeros adlı Norveçli turiste ait olduğu anlaşıldı. Çantanın ön cebinde ise bir cep telefonuna rastlandı. Telefonda kayıtlı bir numara aranarak durum anlatıldı ve sahibinin dolmuş durağına gelmesi istendi. Kısa bir süre sonra Norveçli kadına ulaşan yakınları durumu haberdar etti.

Otobüs durağına annesi ile gelen Norveçli Agot Fjermeros, çantayı Alanya Şoförler Odası Başkanı Doğan Bacak'tan aldı. Doğan Bacak, ilçede dolmuşçuluk yapan esnafının dürüst olduğuna dikkat çekerek, "Dolmuşçuları görsünler. Bizim esnafımız Alanya'da örnektir" dedi. Doğan Bacak ayrıca çantayı bulan Mehmet Ali Bacak'a teşekkür etti.

Çantasına kavuşan Agot Fjermeros, 10 yıl önce buraya ev alarak yerleştiğini belirterek şöyle konuştu: "Yaz aylarında Norveç kış aylarında Alanya'da kalıyorum. Hem çanta hem de paradan umudumu kesmiştim. Bankadan parayı çektikten sonra alış veriş için Alanya'ya gelmiştik. Bir süre çarşıda dolaştık ama çantayı kaybettiğimizi ancak alış veriş yapmak isteyince fark ettik. Bir çok yere uğradığımızdan nerede unuttuğumuzun farkında değildik. Daha sonra evde unutmuş olabiliriz diye gittiğimizde komşularımız uyardı. Çantanın dolmuş da bulunduğunu ve bizi beklediklerini söyledi. Önce inanamadım ama şu an sevinçten uçuyorum. Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyorum. Ülkeme gittiğimde tüm tanıdıklarıma bu olayı anlatacağım."

Dolmuş şoförü Mehmet Ali Bacak ise çantayı bulduktan sonra içini açtığını söyleyerek şöyle konuştu: "İçi tamamen para doluydu. Kooperatif başkanını arayarak durumu bildirdim. Çok sık başımıza gelen bir olay. Her yıl bunun gibi birçok çanta ya da cüzdan bulup sahibine teslim ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:34:29
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 17:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?