1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sokak köpeklerine çağdaş uygulama

Muratpaşa Belediyesi, aylık ortalama 25 başıboş sokak köpeğini kısırlaştırırken kuduz başta olmak üzere karma aşılarını da yapıyor.


Öncelikli olarak insan yaşamı ve sağlığını korumayı ilke edinen projeleri hayata geçiren Muratpaşa Belediyesi, başı boş sokak köpekleri için de çağdaş yöntemler uyguluyor. Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sayıları son zamanlarda artan sokak köpeklerine karşı halk sağlığını korumak amacıyla alınan önlemleri titizlikle uyguluyor. Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, başıboş sokak köpeklerine kısırlaştırma ameliyatlarının yanı sıra kuduz başta olmak üzere karma aşılarını da yapıyor.


4 AYDA 120 OPERASYON
Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Nisan ayında başlattığı uygulama ile ayda ortalama 25 başıboş sokak köpeğini kısırlaştırıp, küpe takarak doğal yaşama salıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü, kısırlaştırdığı başıboş sokak köpeklerine ayrıca paraziter ilaçlama ve kuduz aşısı da yapıyor.

Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri nisan ayından bugüne kadar 120 sokak köpeğini kısırlaştırıp, paraziter ilaçlama ve kuduz aşılarını yaptıktan sonra küpe takarak bulundukları ortama saldıklarını söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 12:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?