21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Son Durak' operasyonu: 8 gözaltı

Antalya'nın Alanya ilçesinde polis, nitelikli suç örgütü kurarak çek senet tahsilatı, oto ve işyeri kurşunlama, tefecilik, adam kaçırma iddialarıyla suçlanan 2'si kadın 8 kişiyi gözaltına aldı.

'Son Durak' operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlıların zorla çek senet aldıkları kişileri bir dernek odasına götürüp işkence ettiği iddia edildi.
Alanya Emniyet Müdürlüğü turizm sezonu öncesi işadamları ve turizmcileri hedef alan çeteye büyük darbe vurdu.

Dün gece yarısı 6 ayrı ev ve işyerine eş zamanlı yapılan baskında, 50 bin YTL'lik çek senet 2 ruhsatsız silah, çok sayıda tapu ele geçti. Polis, takibe aldıkları zanlıların mağdurları Sugözü Mahallesi Gümrükçüler Sokaktaki 'Alanya Serbest Çalışanlar Derneğine' götürüp işkence ettiği ve zorla çek-senete imza attırdıkları iddia ediliyor. Derneği, Başkanı Uğur Karagül'ün kardeşi ve aynı zamanda çete
üyesi olarak gözaltına alınan M.K.'nın işlettiği iddia ediliyor.

Polise 9 mağdurun şikayetiyle hız kazanan operasyonda V.Ş.(30), D.K.(30), M.K.(32), M.K.(29), A.Ş.(28), M.H.(28) ile Gürcistan uyruklu M.A (28) ve F.Ş.(35) gözaltına alındı.

Gözaltına alanına zanlılar sağlık kontrolü için Alanya Adliyesi'ne götürüldü. Cuma gününe kadar sorguları sürecek olan çete üyelerinin bağlantılarındaki kişi ve mağdurlar araştırılacak. Banka hesapları ve mal varlıkları incelenecek.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 17:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?