21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Son Kaçış'a 18 gözaltı

ANTALYA'DA SON KAÇIŞ OPERASYONU

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekibi, çek senet borçlarından dolayı cezaevinde bulunan kişileri belgede sahtecilik yoluyla tahliye eden 7'si örgüt üyesi 18 kişiyi gözaltına aldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, Antalya Adliyesi'nde çalışan bir memurun belgede sahtecilik şüphesiyle operasyon için düğmeye bastı.

Borçlar Kanunu'na Muhalefet suçlarından cezaevinde bulunan kişileri vergi dairelerinden çaldıkları malzemeleri kullanarak sahte evrak düzenleyen 7'si örgüt üyesi 18 kişi, 7 aylık teknik takip sonucu Antalya, Adana, Batman, Kocaeli, İstanbul, Hatay, Ankara, Isparta, Giresun ve İzmir illeri ile Alanya ve Korkuteli ilçelerinde eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.

Operasyon sonucu 'tahliyeci' lakaplı örgüt lideri Bahadır A.'nın, cezaevinde bulunanların yakınlarına borçlarının yüzde 30'u kadar komisyon aldığı, değiştirilen evrak sonucu tahliye ettiği ifade edildi. 'Suç İşleme Adına Örgüt Kurmak, Örgüte Üye Olmak, 'Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde Resmi Evrakta Sahtecilik' suçlamalarıyla sorguları süren Ispartaspor ve Burdurspor eski Başkanı İsmail Ç.'nin de aralarında bulunduğu biri kadın 18 kişi, Antalya Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Cezaevinden sahte evrakla çıkan 11 kişinin devlete toplam 817 bin 569 TL ödemesi gerekirken, çete yardımı ile sadece 5 bin 900 TL ile serbest kaldıkları ifade edildi.

ANTALYA'DA SON KAÇIŞ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 12:06:05
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 14:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?