7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Son Tango' zanlıları adliyede

Antalya, İstanbul ve değişik illerde yabancı uyruklu kadınları zorla alıkoyarak fuhuş yaptırdıkları iddia edilen ve eş zamanlı düzenlenen “Son Tango” adlı operasyonda yakalanan 4'ü kadın 31 zanlı adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce uluslararası insan ticareti suçlarına yönelik yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu gerçekleştirilen ve “Son Tango” adı verilen operasyonda gözaltına alınan 4'ü kadın 31 zanlının emniyetteki sorgusu tamamlandı. Zanlılar, 3 midibüse bindirilerek geniş güvenlik önlemleriyle adliye sevk edildiler.

Antalya polisinin aylar süren takibi sonucu Antalya, İstanbul ve bazı illerde tespit edilen 35 ayrı adreste eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda yakalanan zanlılar, savcılıkta yabancı uyruklu kadınları zorla alıkoyma ve fuhuş yaptırma iddialarıyla ilgili insan ticareti suçu kapsamında ifade vermeye başladılar.

Aralarında bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu öne sürülen zanlıların ifadelerinin alınmasının gün boyu sürmesi beklenirken, polis ekiplerinin operasyonun ayrıntılarına ve zanlıların ifadelerine ilişkin, 8 bin sayfadan oluşan klasörleri de savcılığa teslim ettiği öğrenildi.

Zanlılar tarafından zorla alıkonularak fuhuş yaptırıldıkları iddia edilen ve operasyonlarda polis tarafından kurtarılan Ukrayna, Moldova, Rus, Özbekistan ve Kırgızistan uyruklu 76 mağdur kadınla ilgili adli işlemler de tamamlandı. Dün savcılıkta ifadeleri alınan yabancı uyruklu kadınlar hastalık muayeneleri ve idari işlemlerin ardından ülkelerine gönderilecekler.

Öte yandan “Son Tango” operasyonunun kapsamına ilişkin ayrıntıların bugün Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan tarafından yapılacak basın toplantısıyla açıklanması bekleniyor.

a.a
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 11:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?