22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

‘Sophie’ engellilere kitap okuyacak

‘SOPHİE’ GÖRME ENGELLİLERE KİTAP OKUYACAK

Haşim İşcan Aile Danışma Merkezi’nde atıl durumda olan ve görme engelliler için tasarlanan okuma cihazı, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirildi. Cihaz Antalya’da yaşayan görme engellilerin hizmetine sunulacak.

Yazılı kaynakları okuyamayan görme engelliler için üretilen Sophie Pro isimli cihaz, yazı ortamındaki bilgiyi doğal insan sesi kalitesinde seslendiriyor. Cihaz yazılı her türlü metni tarayıcı haznesinde belleğe aldıktan 40 saniye sonra hazır duruma geliyor ve seslendirmeye geçiyor. Öte yandan cihazın kontrol panelinde daisy formatı dahil olmak üzere çeşitli formatlarda üretilmiş sesli kitap entegre bölümleri de yer alıyor.

Birden fazla yaprağı hafıza yöntemi ile aynı anda tarama ve okuma yapma özelliğine de sahip olan okuma cihazı Antalya’da yaşayan ve cihazdan faydalanmak isteyen görme özürlülerin hizmetine sunulacak. Yazılı kaynakları okuyamayan görme engelli vatandaşlardan gelecek talep üzerine Haşim İşcan Aile Danışma Merkezi’nde haftalık program oluşturulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 12:17:00
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?