1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sorgun ormanlarına koruma projesi

Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, sorgun ormanlarının biyolojik çeşitliliğini incelediklerini ve korumak ve geliştirmek için de proje yürüttüklerini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, Sorgun ormanının çok ender rastlanan özelliklere sahip bir orman olduğunu belirterek “Akdeniz Üniversitesi olarak Sorgun ormanlarının biyolojik çeşitliliğini, yapısını inceliyoruz. İncelemelerle birlikte Sorgun ormanının koruma, kullanma ve geliştirme projesini hazırlıyoruz” dedi.

Akdeniz Üniversitesinin Sorgun ormanlarında hazırlamakta olduğu projenin koruma kurulu tarafından da takdirle karşılandığını ifade eden Erdoğan, "Turistler ve bölgede yaşayan insanlar bu ormanlarda rahatça sporlarını yapabilmeli. Sorgun ormanları birinci derecede sit alanıdır. Bu ormanda bilgilendirme ve yönlendirme levhaları olması gerekiyor. Ormana otomobiller girebiliyor. Bu gibi olumsuzlukları tespit edip raporumuza gekledik.”dedi.

Erdoğan, proje bittikten sonra Sorgun ormanlarının eskisinden daha güvenli ve güzel olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?