1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

SP'li Kurtulmuş halkla kucaklaştı

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin borçlu ve yoksul insanların ülkesi haline geldiğini belirterek "Temmuz ayından beri 1 milyon 784 bin kişi işsiz hale geldi. Her dört gençten biri işsiz. Bırakın üniversite mezunlarını artık doktorasını yapanlar bile iş bulamıyor. Bu gidişat iyi değil" dedi.

Kurtulmuş, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin borçlu ve yoksul insanların ülkesi haline geldiğini söyledi. Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un 29 Mart seçimlerinde düzenlediği Türkiye gezilerinin bir ayağı Antalya oldu.

Diğer siyasi partiler gibi Antalya merkez yerine Korkuteli'de miting düzenleyen Kurtulmuş, burada ilk olarak Antalya'daki belediye başkan adayları, il genel meclis üyesi adayları ve belediye meclis üyesi adaylarını seçmene tanıttı.

SP Korkuteli Belediye Başkan adayı Mehmet Akdeniz'e oy isteyen Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Anadolu'yu karış karış geziyorum. Son sekiz yıldır yürütülen yanlış politikalar neticesinde tarımsal alanlardaki ürünler beş para etmez duruma geldi. Kapanan işyeri sayısı bir önceki yıla göre yüzde 50 arttı. Özelleştirme adı altında birçok fabrika kapandı, milyonlarca kişi işsiz kaldı. Krizden en çok etkilenen beşinci ülke biziz."

Bunun nedeninin Türkiye'deki yanlış yapılanma olduğunu anlatan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, borçlu ve yoksul insanların ülkesi haline geldi. Temmuz ayından bu yana 1 milyon 784 bin kişi işsiz hale geldi. Her dört gençten bir tanesi işsiz. Bırakın üniversite mezunlarını artık doktorasını yapanlar bile iş bulamıyor. Bu gidişat iyi değil. Sekiz senedir CHP, AK Parti'ye, AK Parti de CHP'ye taş atıyor. Sürekli gerilim siyaseti yapıyorlar. Böyle bir ülke yönetilebilir mi?"

Bir vatandaşın, 'Bunları siz getirdiniz' şeklindeki söylemine cevap veren Numan Kurtulmuş, "Biz hiçbir partiyi bölmeye, dağıtmaya çalışmıyoruz. Biz parçalanmaya, ufalanmaya çalışılan bu ülkeyi toparlamaya çalışıyoruz" karşılığını verdi.

KURTAR BİZİ ENİŞTE

Korkuteli ilçesindeki mitinge katılan Burdur'un Bucak İlçesi Kadın Kolları Teşkilatı üyeleri ise, eşi Burdurlu olan Numan Kurtulmuş'u "Ne un kaldı ne erişte kurtar bizi enişte" pankartıyla karşıladı. Ayrıca, Kurtulmuş'a Korkuteli İdmanyurduspor'un renklerini ve ay yıldızlı formanın renklerini taşıyan isminin yazılı olduğu iki adet forma ve atkı hediye edildi.

SP lideri Kurtulmuş daha sonra eşinin memleketi olan Burdur'un Gölhisar ilçesine geçti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?