1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Spor salonu tartışmaları sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 100 yılda yapılması planlanan tesislerin sorumluluğunun Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu öne sürdü.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na kısa süre kala 100.Yıl spor tesislerinde yapılması planlanan basketbol salonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, üzerlerine vazife olmamasına rağmen basketbol arenayı yapmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Belediyenin borçlanma limitinin aşıldığı için tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyleyen Akaydın, "Sponsor arayışımızda sonuçsuz kaldı. Basketbol arenasına ve stadyuma karşı olan bir anlayışımız yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu yatırımı yapabilecek güce sahiptir. Biz de kendilerine her türlü desteği veririz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 100. Yıl'daki ticari alanı iptal ederek imar açısından Antalya'yı çok ciddi bir durumdan kurtardıklarını öne süren Akaydın, "Basketbol arenasına ve stadyuma karşı olan bir anlayışımız yoktur. Mevcut durumda bölge spor alanıdır ve Büyükşehir Belediyesi'nin bir sorumluluğu bulunmamaktadır. GSGM, spor için tahsis edilmiş arsalarının kanuna aykırı olarak ticaret alanına çevrilmesini talep etmiş ama idari yargı onay vermemiştir. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nü bu bölgedeki asli görevini yerine getirmeye davet ediyorum. Açılan davalar nedeniyle Danıştay bölgedeki üst ölçekli planları da iptal edebilir. Böyle bir durumda belediye olarak istesek de bu alanda ticari bir planlama yapma hakkına sahip değiliz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 19:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?