1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Spor Yazarları Antalya'da toplanacak

Dünya Spor Yazarları Birliği'nin (AIPS) 2010 yılında gerçekleştirilecek 73. Olağan Kongresi'ne Antalya ev sahipliği yapacak.

AIPS'nin Milano'da yapılan son toplantısına katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin, AIPS'nin bayrağını Antalya adına teslim aldı. Aktekin, 4 kıtadan 500'e yakın önemli spor yazarının katılacağı toplantının Antalya'nın tanıtımı için büyük önem taşıdığını söyledi.

500'E YAKIN SPOR YAZARI GELECEK

Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Esat Yılmaer, Aybars Hünalp, Murat Ağca ile birlikte İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen AIPS'nin 72. Olağan Konresi'ne katılan Prof. Dr. Mehmet Aktekin, TSYD ile birlikte AIPS'nin 73. Kongresi'nin gelecek yıl Antalya'da yapılması konusunu kesinleştirdiklerini ifade etti.

TSYD'nin organize edeceği toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin onursal ev sahipliği yapacağını belirten Aktekin, 100'ü aşkın ülkeden 500'e yakın önemli spor yazarının Antalya'da ağırlanacağını kaydetti. Aktekin, AIPS Bayrağı'nın 1 yıl süreyle Antalya'da saklanacağını söyledi.

TANITIM İÇİN GÜZEL FIRSAT

Milano'da dünyanın değişik ülkelerinden spor yazarları ile tanıştığını anlatan Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Aktekin, "Antalya'yı çok merak ediyorlar. Heyecanla Antalya'ya gelmeyi bekliyorlar. AIPS, her biri ülkelerinde isim yapmış spor yazarlarının üye olduğu bir birlik. TSYD ile uyum içinde bu önemli konuklarımızı etkili bir şekilde ağırlayacağız. Ülkelerine döndüklerinde Antalya ile ilgili güzel izlenimlerini okuyucularına aktarmalarını sağlayacağız. Antalya'nın tanıtımı için çok güzel bir fırsat" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 16:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?