22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Suç duyurusunda bulunacağım

Antalya'da, özel bir hastanede anjiyo sonrası Aysun Kaya adlı hasta ile birlikte enfeksiyon kaparak öldüğü iddia edilen Nafiye Fidan'ın eşi Zihni Fidan, eşinin ihmalkarlık ve sorumsuzluk sonucu hayatını kaybettiğini iddia ederek, hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. 

Mersin'in Anamur İlçesi'nde yaşayan Zihni Fidan, eşinin, beynindeki tümör nedeniyle bir süre önce Ankara İbni Sina Hastanesi'nde ameliyat olduğunu belirterek, "Eşimin sürekli kontrolden geçmesi gerekiyordu, Ankara'nın uzak olduğunu söylediler ve beni Antalya'da özel bir hastaneye yönlendirdiler. 2 çocuğum da Antalya'da oturuyordu, bunu da fırsat bilerek eşimin kontrollerini Antalya'da yaptırmaya başladım. Eşim 25 yıldır şeker hastası ve hipertansiyonu vardı. Ameliyat da olunca sürekli kontrol altında tutulması gerekiyordu. Biz de Antalya'da bulunan özel hastaneyi seçtik. Ancak bu hastanede eşime gerekli hassasiyet ve bakım gösterilmedi. Doktorlar hep ilgisiz kaldı" dedi. 

Eşinin kontrollerinin sağlıksız koşullarda yapıldığını ve burada ihmal soucu hayatını kaybettiğini ileri süren Zihni Fidan, eşinin ölümünden sonra kendisinin de hastalandığını söyledi. Fidan, "Eğer o hastaneyi seçmeseydim, eşim şu an yaşıyor olacaktı. Eşim hastanede 45 gün kaldı. Eşimin doktorları gerekli hassasiyeti göstermedi. Eşim şeker ve yüksek tansiyon hastası. Bunun yanında beyin ameliyatı geçirmiş bir hasta. Bu hastaya anjiyo yaptılar. Oysa sonradan öğrendik ki, bu tür hastalara anjiyo yapılmazmış. Anjiyo yapıldıktan sonra eşime 'Hastaneden çıkabilirsin' dediler. Eşim ve çocuğumla Anamur'a dönerken Manavgat'ta eşim yeniden ağırlaştı. Önce Manavgat Devlet Hastanesi'ne daha sonra Antalya'daki anjiyo yapılan aynı hastaneye yetiştik. Ancak anjiyo yapan doktor gelip kontrol etmedi, eşimi buradan da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler ve burada hayatını kaybetti. Bu işin peşini bırakmayacağım. Hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 22:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?