21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Suda da hayat kurtaracaklar

İTFAİYECİLER SUDA DA HAYAT KURTARACAK

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri gönüllü olarak Akdeniz Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencilerine yüzme öğretiyor.

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi, Sabriye Gezer, Didem Vural ve Çiğdem Gümüş, bir gazete haberinden yola çıkarak itfaiyecilerin suda da fazla hayat kurtarması için bir proje başlattı.

Projelerinin asıl adının, Suda Jimnastik ve Kalp Parametrelerine Etkileri olduğunu aktaran Sabriye Gezer, “Biz bir gazete haberinden yola çıkarak bu projeyi başlattık. İnsan yaşamına nasıl katkımız olur diye düşündük ve itfaiye bölümü öğrencisi arkadaşlarımızın yüzde 80'ninin yüzme bilmediğini öğrendik. Hayat kurtaran itfaiyecilerin özellikle Antalya gibi bir deniz kentinde yüzme bilmesinin şart olduğuna inanıyoruz. Her yıl falezlerden atlayan, düşen ve deniz kazası geçiren birçok kişi oluyor. Bu kişilerin kurtarılmasında itfaiyecilere büyük görev düşüyor, yüzme bilmezlerse hayat kurtaramazlar, bu yüzden gönüllü olarak onlara yüzme öğretmeye başladık. Sene başından beri çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar 40'ın üzerinde arkadaşımıza yüzme öğrettik. Artık bizim sayemizde daha fazla hayat kurtulacak” dedi.

Antrenman öncesi öğrencilerin sağlık kontrolünden geçtiğini dile getiren genç eğitmenler, “Yüzme haricinde, öğrencilere suda fıtness eğitimi de veriyoruz. Suda fıtness yurt dışında rehabilitasyon amaçlı olarak da uygulanıyor. Ancak ülkemizde bunu yapan yok. Bu anlamda biz bir ilki de teşkil ediyoruz. Öğrencilerimizin kol ve bacak kas yapısını ve vücudunu güçlendirmek için hareketler yaptırıyoruz. Suda iyi hareket etmeleri onlara hayat kurtarmada faydalı olacaktır” şeklinde konuştular.

Aldıkları yüzme eğitiminden son derece memnun olduklarını söyleyen Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri, Akdeniz Üniversitesi hariç hiçbir İtfaiyecilik Bölümü'nde yüzme derslerinin verilmediğini söylediler.

İTFAİYECİLER SUDA DA HAYAT KURTARACAK
İTFAİYECİLER SUDA DA HAYAT KURTARACAK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 13:09:02
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 13:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?