21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sulamada arozöz devrine son

SULAMADA AROZÖZ DEVRİNE SON

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü refüj ve yeşil alanlarda otomasyonlu sulamaya sistemine geçiyor. Buna göre tüm refüj ve yeşil alanlar yağmurlama sistemi ile sulanacak, yüzde 70 su tasarrufu sağlanacak.

Refüj ve yeşil alanlarda arozözle sulama sistemine son verecek projeyi başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri proje kapsamında İsmet Gökşen Caddesi'nden Meydan Kavşağı'na kadar orta refüjlere yağmurlama sistemi döşeme çalışmaları yapıyor. Çalışmaların büyük bir bölümünü tamamlayan ekipler sistem devreye girdiğinde arozözlü sulamaya son verecek.

Zaman ve yakıt tasarrufunun yanı sıra yüzde 70'e varan su tasarrufu sağlayacak olan sistem arozözle bir günde yapılan sulamayı 3 saat gibi kısa sürede tamamlayacak. Yağmurlama sistemi ile refüj ve yeşil alanlardaki bitkiler daha sağlıklı ve modern bir görüntüde sulanacak. Çalışmalar sonrasında ekipler 60 kilometrelik bir hattı otomatik vanalarla sulamayı hedefliyor.

SULAMADA AROZÖZ DEVRİNE SON
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 13:22:05
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 13:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?