1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Suluin Mağarası'nın gizemi çözülüyor

Antalya'nın Finike ilçesinde, 48 yıldır hiç girilmemiş olan Suluin Mağarası'nın gizemi çözülüyor.

Finike'de bulunan ve 48 yıldır girilmeyen Suluin Mağarası'nın gizemini çözebilmek için Teknik Dalış ve Mağara Eğitmeni Hüseyin Yelis, 30 kişilik bir ekip ile dalışa hazırlanıyor.

Teknik ve mağara ekibiyle Suluin Mağarası'na kamp kuracaklarını belirten Hüseyin Yelis, 46 gün boyunca yapılacak dalışlarla mağaranın gizemini çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Ekip içinde 10 mağara dalış eğitmeninin de bulunacağını ifade eden Yelis, dalış için başvurularını tamamlayıp 5 Eylül -30 Ekim tarihleri arasında dalışa başlayacaklarını söyledi. Yelis, dünyanın en önemli mağara dalıcılarından biri olan Andre Fortuna'nın da kendilerine eşlik edeceğini bildirdi.

Hüseyin Yelis, dalış yapılacak olan Suluin Mağarası'na defalarca gittiğini ve ekibin bu konuda çok heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bildiğimiz kadarıyla Suluin Mağarası Asya kıtasının en uzun su altı mağarası olarak önümüzde duruyor. Bu mağara için söylenen herşey şu andan itibaren sadece bir söylentidir. Bizim amacımız bu söylentiyi bitirip bu yerin gizemini ortaya çıkarmak. 30 kişilik teknik ekip ve mağara ekibiyle 46 gün boyunca yapacağımız dalışlarla bu gizemi çözmeye çalışacağız."

Ekibin içinde 10 mağara dalış eğitmeni bulunacağını anlatan Yelis, şöyle konuştu: "Eğitmenlerimiz her konuda deneyimli ve bilgilidir. Buraya karışım gazlarla dalış yapacağız. Sponsorluğu da kendimiz üsteleniyoruz. Amacımız Suluin Mağarası'nı tüm dünyaya tanıtmak."

FİNİKE BELEDİYE BAŞKANI DESTEKLİYOR

Teknik Dalış ve Mağara Eğitmeni Hüseyin Yelis, dünyaca tanınan mağara dalıcısı Andre Fortuna'nın da kendilerine eşlik edeceğini belirterek, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ile de konuyu görüştüklerini söyledi.

Başkan Dülgeroğlu'nun bu projeye destek verdiğini anlatan Yelis, sözlerine şöyle devam etti: "Başkan Dülgeroğlu, mağara ile ilgili çok değişik söylentiler olduğunu bize söyledi. Bu sırrın çözülmesi için bu projeye her türlü desteği bizlere verdi."
Finike'de ilçe merkezine bir kilometre mesafede bulunan ve esrarengiz görünümüyle dikkati çeken Suluin Mağarası, halk arasındaki adıyla İncirli Mağarası olarak da biliniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 14:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?