1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

SunExpress filosunu 18 uçağa çıkardı

SunExpress, yeni teslim aldığı Boeing 737-800 ile filosunu 18 uçağa çıkardı.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, yaptığı açıklamada, TC-SNH kuyruk tescil ismini alan uçakla birlikte SunExpress filosunun yaş ortalamasının 6.9 olduğunu, koltuk kapasitesinin 3 bin 522'ye yükseldiğini belirtti.

SunExpress'in yeni uçağını Antalya merkezli uçuşlarında kullanacağını vurgulayan Schwaiger, son teslim alınanla beraber SunExpress'in filosunda, tamamı kıvrık kanat uçlu 15 adet yeni nesil Boeing 737-800 ve 3 adet Boeing 757-200 bulunduğunu kaydetti.

2008 yılını, hedeflerinin de ötesinde sonuçlarla tamamladıklarını ifade eden Schwaiger, "İş planımızı, 2009'da büyümemizi sürdürecek şekilde yaptık ve bu doğrultuda kapasite artırmaya karar verdik. Büyüme planımız kapsamında, bu yıl filomuza eklenecek 3 uçaktan ilkini teslim aldığımız için mutluyuz. Haziran sonu itibarıyla, tamamı Boeing'lerden oluşan 20 uçaklık bir filoyla hizmet vereceğiz" dedi.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise, "Filomuz, kendi segmentinin en güvenilir, en konforlu ve verimli uçaklarından oluşuyor. Modern uçaklarımız sayesinde uçuşlarımızda daha az yakıt tüketirken, yolcularımıza daha iyi hizmet ve yüksek konfor sunmak için yatırımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, yolcularına Türkiye'nin en yaygın bölgesel uçuş ağını sunuyor. SunExpress'in iç hatlarda İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Antalya, Adana ve Bursa'dan birçok şehre direkt uçuşları bulunuyor.

Dış hatlarda ise İzmir ve Antalya'da pazar lideri olan SunExpress, İstanbul Sabiha Gökçen merkezli uçuşları da dahil, Avrupa'da 44 noktaya sefer düzenliyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 10:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?