22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sürücülere yaz uyarısı!

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte artan trafiğe çıkan araç sayısındaki artış, Polisi de harekete geçirdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdürü Ramazan Etli, motosiklet sürücülerini ve otomobil sürücülerini kurallara uyması konusunda uyardı.

Raylı sistem çalışmaları nedeniyle Antalya kent merkezinde bazı yolların kapanmasıyla ilgili Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Etli başkanlığında, Trafik Denetleme Şube Müdürü Enver Taner Sumra ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, basın toplantısı düzenledi.

Hafif Raylı Sistem Projesi 1'nci Aşama yapımı işleri kapsamında altyapı deplase çalışmaları nedeniyle Ali Çetinkaya Caddesi'nin Doğu Garajı Meydan Kavşağı arasını araç trafiğine kapatıldığını söyleyen Etli, aynı çalışmalar kapsamında Meydan Kavşağı ile Aspendos Bulvarı arasındaki bölümünde bugünden itibaren, Şarampol Caddesi'nin doğu şeridi de 8 Haziran'da ulaşıma kapatılacağını ifade etti.

Etli, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte şehir içindeki trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, motosiklet sürücülerini ve otomobil sürücülerini kurallara uyması konusunda uyardı. Motosiklet sürücülerine "kesinlikle kasksız seyahat etmeyin" uyarısında bulunan Etli, motosiklet sürücüsü gibi arkada oturan yolcunun da kask zorunluluğu olduğu belirti.

MİNARE KASK YASAK

Etli, motosikletlerde kazalarında kafadan yaralanma riskinin fazla olduğunu belirtirken, "Sürücüler ve yolcular 'Minare' tabir edilen sadece kafa üzerini koruyan kaskları takmasınlar. Çene altından bağlanmalı ve yanakları kapatan kask takma zorunluluğu olacak. Aksi uygulama yapanlar kesinlikle trafikten men edilecek" dedi.

Medeni insanların otomobille seyahatte ederken emniyet kemerini takar" diyen Etli, "Yaz sezonunun başlamasıyla araç sayılarında artış oluyor. Bu da kaza olasılığını artırıyor. Sürücüler kesinlikle emniyet kemerini takmalı ve seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmaları kanunen yasak. Biz kanunun verdiği yetkiyi kullanacağız ve bu tip ihlallere izin vermeyeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?