15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sürüngen barınakları yenileniyor

SÜRÜNGEN BARINAKLARI YENİLENİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü Hayvanat Bahçesi’nde iyileştirme çalışmaları başlattı. Bu kapsamda yapılan çalışmada sürüngen barınakları yeniden düzenleniyor.

Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü hayvanların yaşam alanlarına yönelik yapmayı planladığı iyileştirme çalışmalarına başladı. Bu kapsamda sürüngen evinde bulunan iguana, yılan ve timsahların barınakları yeniden düzenleniyor. Doğal malzemeler kullanılarak yapılan iyileştirme çalışmalarında hayvanların iklimsel yaşam koşulları dikkate alınıyor. Hayvanat Bahçesi’nde görev yapan Zooteknist Dr. Nilgün Kahraman, yapılan çalışmaların hayvanların büyüme ve gelişimlerine yönelik bir iyileştirme olduğunu söyledi. Kahraman, “Bazı sürüngenler doğal yaşamları gereği tırmanma, suya girme ya da kuma gömülme gibi davranışlara ihtiyaç duyar. Bunlar sürüngenlerin büyüme ve gelişimleri için önemlidir. Barınaklarda yaptığımız yeni düzenlemeler ile hayvanların bu ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışacağız” dedi.

DOĞAL MALZEMELER KULLANILDI

Uzman Veteriner Hekim Dr. Aygül Arsun ise barınaklarda yürütülen çalışmalarda doğal malzemeler kullanıldığını ifade etti. Arsun, “Dekorasyon çalışmalarında barınaklara gerçek ağaç dalları, kaya parçaları ve su havuzları ekledik. Malzemeler gerçeğe uygun platformda yerleştirildi” diye konuştu. Barınak ısısının önemine de değinen Arsun, “Sürüngenlerin türlerine göre var olması gereken iklimsel sıcaklıkları çok önemli. Elektronik termometre ile hayvanların ihtiyaç duydukları sıcaklık ve nemi kontrol altında tutuyoruz” diye konuştu.

Hayvanat bahçesinde, sürüngen türlerinden 4 iguana, 2 kral piton, 3 boğa yılanı, 2 anakonda olmak üzere diğer yılan çeşitleri ve 4 timsah bulunuyor. Yeni yaşam alanlarına alışan sürüngenler ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

SÜRÜNGEN BARINAKLARI YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 14:26:05
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 14:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?