22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Süs bitkileri ihracatında artış

SÜS BİTKİLERİ İHRACATINDA ARTIŞ

Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Türkiye süs bitkileri ihracatının nisan ayında geçen yılın nisan ayına göre yüzde 17 artışla 6 milyon 878 bin 591 Dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

2010 yılının ilk dört ayında ihracatın yüzde 27 artışla 20 milyon 498 bin 979 dolardan 26 milyon 13 bin 931 dolara yükseldiğini bildiren Osman Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada süs bitkileri sektörünün son 12 aylık dönemde Türkiye'deki tüm ihracat sektörleri içerisinde yüzde 17'lik artışla en çok artış görülen sektör olduğunu bildirdi.

Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

Bağdatlıoğlu, sektörde ihracat miktarının yüzde 20 oranında azalırken, ihracatın değer olarak artmasının birim fiyatlarının arttığını gösterdiğine dikkat çekti. Nisan ayında süs bitkileri ihracatında en önemli pazarların Birleşik Krallık, Almanya, Rusya, Hollanda ve Türkmenistan olduğunu anlatan Bağdatlıoğlu, şunları söyledi: "Bu dönemde Birleşik Krallık'a ihracatımız yüzde 60, Almanya'ya ihracatımız yüzde 32, Hollanda'ya ihracatımız yüzde 30, Türkmenistan'a ihracatımız yüzde 141 artmıştır. Bu artışın en

önemli nedeni Anneler Günü sevkıyatları ve Rusya'daki Zafer Bayramı kutlamaları olarak görülmektedir."

Canlı bitkiler ihracatında da olumlu gelişmeler görüldüğünü belirten Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu: "Özellikle Türkmenistan, Libya, Irak, KKTC, Azerbaycan gibi ülkelerde yurt dışı müteahhitlik hizmetlerindeki gelişmelere paralel olarak dış mekan ve peyzaj bitkilerinin kullanılması ihracatı artırmaktadır. Bu olumlu artış ihracatımızın emin adımlarla ilerlediğini göstermektedir. Son dönemde görülen olumlu gelişmeler de bizleri sektörde yeni yatırımcıların görüleceği konusunda beklenti içerisine sokmuştur.

Sektörün 500 milyon dolar ihracat hedefine ulaşması konusunda yapılan öngörülerin bu artışlarla ve yatırımlarla güvence altına alınacağına inanmaktayız."

SÜS BİTKİLERİ İHRACATINDA ARTIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:57:02
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 11:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?