1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Süt üreticisine fiyat müjdesi

Burdur Köy Kooperatifi ile süt alan firmalar arasındaki ihalede, halen litresi 52 kuruş olan süt fiyatının yükseltilmesi bekleniyor.

Burdur Köy Kooperatifi Başkanı Yakup Yıldız, Burdur'daki süt üreticilerinin günde 800 ton süt üretimi yaptığını ve bu miktarın turizm döneminde arttığını söyledi. Yıldız, "Süt üreticileri uzun zamandır zararına satış yapıyor. Haziran ayı sonunda süt alan firmalarla yapılacak olan ihalede sütün litre fiyatının en az 65 kuruşa çıkmasını bekliyoruz. " dedi.

İNEKLERİNİ KESMEK ZORUNDA KALACAKLAR

İhaleye katılacak olan Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Anonim Şirketi Genel Müdürü Cihan Bulut ise süt alıcısı olmalarına rağmen satıcıların talebini desteklediklerini belirtti. Süt üreten köylünün uzun zamandır sıkıntı yaşadığını belirten Bulut, alım fiyatlarının yüzde 10 artmasından yana olduklarını açıkladı.

Bulut, "Süt alım fiyatlarında artışa gidilmezse üreticiler ineklerini kesmek zorunda kalacak ve kaliteli süt alamayacağız. Tüketiciye iyi maddeden yapılmış kaliteli ürün sunmak için gelecek göz önüne alınarak süt alım fiyatları arttırılmalıdır. Kaliteli sütün devam etmesi için biz fedakarlık etmeye razıyız." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?